Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Yavuz: “Kahraman Gazilerimize Borçlu Olduğumuzu Bilmeliyiz”

Yavuz: “Kahraman Gazilerimize Borçlu Olduğumuzu Bilmeliyiz”
19.09.2021
A+
A-

Yavuz: “Kahraman Gazilerimize Borçlu Olduğumuzu Bilmeliyiz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bağlar İlçe Başkanı Recep Yavuz, 19 Eylül Gaziler günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Yavuz: “Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin kararı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, 19 Eylül 1921 tarihinde ‘Gazi’ unvanı verilmiştir. O günden sonra her yıl 19 Eylül, ülke toprakları için canlarını ortaya koyan gazileri anma günü olmuştur.

Devletimiz ve milletimiz verilen mücadeleler sayesinde, hiçbir koşulda bağımsızlık ve hürriyetinden taviz vermemiş ve sonsuza kadar da var olma iradesini göstermektedir. Aziz Milletimiz, devletin ve milletin bekasının temininin üstün fedakârlık nişanesi olan vatan evlatları gazilerimizi hiçbir zaman unutmamış ve bundan sonra da unutmayacaktır.

Bizler, aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde tarih sahnesinde millet olarak varlığımızı sürdürüyor ve bu vatan toprakları üzerinde onlardan aldığımız güç ve ilhamla, birlik ve bütünlük içinde hayatlarımızı idame ettiriyoruz.

Her karış toprağı şehit ve gazilerimizin emaneti olan bu aziz vatanın üzerinde millet olarak, hür ve bağımsız biçimde, birlik ve beraberlik içerisinde yaşayarak ancak bu fedakârlığın gereğini yerine getirebiliriz. Bu yüce mirasın varlığında ve birliğinde gözü olanlara karşı kardeşlik ruhunu canlı tutmak azmini, aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzu bilmeliyiz. Şehit yakınları ve gazilerimizin her türlü sorunuyla bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da en hassas şekilde ilgilenmeye ve onlara layık oldukları kıymeti vermeye devam edeceğiz.

Bütün bu duygularla, hizmetlerin en üstünü olan vatan savunmasını yapan, fedakârlıkların en büyüğü ile tarihimize nakşeden ve ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü canlarını feda ederek koruyan başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere ebediyete göç etmiş şehit ve gazilerimizi şükranla anarken, hayatta olan tüm gazilerimize sağlık ve esenlik diliyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

REKLAM ALANI