Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

YAŞAM BAHÇESİ’NE YAZLIK FİDELER DİKİLDİ

YAŞAM BAHÇESİ’NE YAZLIK FİDELER DİKİLDİ
08.05.2021
A+
A-

YAŞAM BAHÇESİ’NE YAZLIK FİDELER DİKİLDİ

Beylikdüzü Belediyesi tarafından pandemi sürecinde hayata geçirilen ve kent tarımına büyük katkı sunan Yaşam Bahçesi’nde yaz mevsiminin ilk fideleri dikildi. Gıda Bankası aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelerin temiz ve güvenli gıdaya eriştiği projeyle bugüne dek yaklaşık 51 ton mahsul üretilerek 9 bin 500 aileye ücretsiz ulaştırıldı.

Resim önizlemesi

Beylikdüzü’nde 3 adet bulunan Yaşam Bahçesi’nin ileride yaşanabilecek olası gıda krizlerini önlemeye karşı oldukça önemli bir adım olduğunu belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Bu yıl ki hedefimiz 60 ton.” dedi.

Resim önizlemesi

Üreten ve kendine yetebilen bir kent olma hedefiyle önemli adımlar atan Beylikdüzü Belediyesi tarafından hayata geçirilen Yaşam Bahçesi’nde yaz mevsiminin ilk fideleri dikildi. Yaşam Vadisi 3.Etaba teğet 20 dönümlük bir alanda yer alan Bahçe’de mevsim sebze ve meyvelerinden olan domates, patlıcan, salatalık, kabak, fasulye, barbunya, karpuz, kavun, çilek ve biber çeşitlerinin de olduğu toplam 14 çeşit ürünün ekimi gerçekleşti. Gıda Bankası aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelerin temiz ve güvenli gıdaya eriştiği projeyle bugüne kadar yaklaşık 51 ton mahsul üretilerek 9 bin 500 aileye ücretsiz ulaştırıldı. Beylikdüzü’nde 3 adet bulunan Yaşam Bahçesi’nin kent tarımını desteklemek adına oldukça önemli bir adım olduğunu belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Bu yıl ki hedefimiz 60 ton.” dedi.

Resim önizlemesi

İlk Hasat Haziran Sonunda

Yaz mevsiminin ilk fidelerini Beylikdüzü Belediyesi Meclis Üyeleri ile birlikte toprakla buluşturan ve ilk hasadın da Haziran ayı sonunda gerçekleşeceğini belirten Başkan Mehmet Murat Çalık, “Beylikdüzü’nde yaşayan ihtiyaç sahibi komşularımız için mevsimin ilk fide dikimlerini gerçekleştiriyoruz. Yaşam Bahçesi bizim için çok kıymetli bir alan. İleride yaşanabilecek olası gıda krizlerine karşı kentlerin üretiminin ne kadar kıymetli olduğunu göstermek açısından bu bahçeyi yaptık. Bu ikinci sezonumuz olacak. Bu kentin toprakları, bu kentin yoksullarını doyurdu geçen yıl. İnşallah bu yıl da aynı anlayışla burada üretmeye devam edeceğiz ve tarımsal üretime katkı sağlayacağız. Çünkü bu kentin her toprağı verimli. Boş alanlarımızı biz mümkün olduğunca belediye eliyle değerlendirip toprağı işleyeceğiz. Toprak işlendikçe de aslında kendini yenileyecek ve değerli hale gelecek. Toprağın oluşması yüzlerce hatta binlerce yıl alıyor. Biz Beylikdüzü’nde toprağa çok kıymet veriyoruz. Ayrıca atalık tohumlarımızla bu işleri yapıyor olmamız da ayrı bir kıymetli. Tohumdan fideye dönüştürdüğümüz ürünleri toprakla buluşturuyoruz. Bizler domatesin kokusunu unutmayacağız. Bizden sonraki nesiller de domatesin kokusunu bilerek, hissederek büyüyecekler.” ifadelerini kullandı.

Beylikdüzü Belediyesi

Basın Bürosu
HABER BÜLTENİ

Resim önizlemesi

REKLAM ALANI