Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

YALINCAK PLAJI DENİZ SEZONUNA YETİŞTİRİLECEK

YALINCAK PLAJI DENİZ SEZONUNA YETİŞTİRİLECEK
05.05.2021
A+
A-

YALINCAK PLAJI DENİZ SEZONUNA YETİŞTİRİLECEK

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin başlattığı ve Trabzonlular tarafından merakla beklenen Yalıncak Plajı Projesi’nde sona yaklaşıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun halkı denizle buluşturmak adına hayata geçirdiği projeler arasında yer alan Yalıncak plajının haziran ayı sonunda tamamlanması hedefleniyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun halkı denizle buluşturmak adına önem verdiği projeler arasında yer alan Yalıncak plajında yoğun çalışma gerçekleştiriliyor. Haziran ayının sonuna doğru bitirilmesi planlanan çalışmalar kapsamında, otopark alanı bordür ve oluk yapımına devam ediliyor. Yaya ve bisiklet yolu, su parkı, mendirek betonu, taş duvar, çocuk oyun alanı, otopark kazı ve dolgu imalatı, koruma perdesi ile araç yolu tesviyesi yapımı da tüm hızıyla sürüyor.

TAMAMLANDIĞINDA AHŞAPLA KAPLANACAK
Yalıncak Plajı Projesi’nin son durumu ve kıyı kenar çizgisine muhalefet iddiaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Bizim Yalıncak’ta yaptığımız günü birlik tesistir. Soyunma, duş alma kabinleri yapılıyor. Onlar tuğla gibi görünse de tamamlandığında ahşapla kaplanacakları için çok güzel bir görünüm sağlanacak. Sosyal medyada bazı paylaşımlar yapılıyor. Haksız paylaşımlar olduğunu düşünüyorum. Gidip yerinde görseler, Yalıncak plajının eski ve yeni durumunu kıyaslasalar, ne dediğimizi daha iyi anlayacaklardır. Orada Kıyı Kanununa aykırı hiçbir yapılaşma yapmıyoruz. Yapılanlar kaldırılabilir sökülebilir günübirlik yapılardır. Hukuka aykırı hiçbir iş yapmayız” dedi.

ŞEHRİN HASSASİYETİNİ PAYLAŞIYORUZ
Şehrin bu tür sahiplenmelerini sevdiğini de dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak eleştiri ve uyarıları dikkate alıyoruz. Hem burada hem başka projelerde hatamız, eksiğimiz olabilir. Herkesin var. Çevre, hukuk, adalet konularında hassasiyetimiz var. Şehrin hassasiyetini biz de paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak:https://www.trabzon.bel.tr/haber-detay.aspx?id=33043

REKLAM ALANI