Uluslararası Sporcu Sendikası (US-SEN) Genel Başkanı Bekir Ayaz, “Diyarbakır Barış Kupası” organizasyonu kapsamında AK Parti Genel Merkezi’nde yoğun bir diplomasi trafiği yürüttü. AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Belgin Uygur ve Genel Başkan Yardımcısı Kerem Ali Sürekli ile gerçekleşen görüşmede, projenin tüm boyutları masaya yatırıldı.
Toplantıda, sporun barış dili olarak kullanılması, gençliğe umut aşılanması ve uluslararası katılımın artırılması gibi stratejik hedefler ele alındı. Ayaz, projenin yalnızca sportif değil; sosyal, kültürel ve diplomatik açıdan da bir barış hamlesi olduğunu vurguladı.
Belgin Uygur ve Kerem Ali Sürekli’nin destekleyici tutumu, US-SEN’in yürüttüğü barış odaklı spor diplomasisinin siyasi zeminde de karşılık bulduğunu gösterdi. Görüşme, Diyarbakır’da düzenlenecek olan Barış Kupası’nın hem yerel hem küresel düzeyde ses getireceğinin işareti oldu.
Abdullah Yiğit-Ankara

«Единая Россия» дала старт отчёту по народной программе
“Birleşik Rusya” halk programı hakkında bir rapor yayınladı
Birleşik Rusya’nın “Kursk Sınırı” kampında Çağdaş Gönüllülük Tarihi Müzesi açıldı
«Единая Россия», Корпорация МСП и «Опора России» запустили программу «СВОй бизнес» в Новосибирской области
Birleşik Rusya, KOBİ Şirketi ve Opora Rossii, Novosibirsk bölgesinde “Kendi İşini Kur” programını başlattı
«Единая Россия» дала старт празднованию 100-летия Всероссийского общества глухих в Санкт-Петербурге