Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

TÜSİKON İRAN TEMSİLCİSİ MAHFUZ AKMERMER DİYARBAKIR’IN 1382. FETİH YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

TÜSİKON İRAN TEMSİLCİSİ MAHFUZ AKMERMER DİYARBAKIR’IN 1382. FETİH YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

Üreticiler Sanayiciler ve İş Adamları Konfederasyonu TÜSİKON İran Devleti Temsilcisi Mahfuz Akmermer Diyarbakır’ın Fethi yıl dönümü kutlu olsun dedi .

Başkan AKMERMER açıklamasında , Peygamberler ve sahabeler şehri Diyarbakır’ın Mekke’nin fethinden 10 yıl sonra İslam orduları tarafından fethedilmesinin ve İslam topraklarına katılmasının 1382’inci yıldönümü kutlanıyor.Mekke’nin fethinin ardından İyaz bin Ganem komutasındaki İslam ordusu tarafından fethedilerek İslam topraklarına katılan Diyarbakır fethinin 1382’inci yıl dönümü.
Peygamberler ve sahabeler şehri Diyarbakır’ın Mekke’nin fethinden 10 yıl sonra İslam orduları tarafından fethedilmesinin ve İslam topraklarına katılmasının 1382’inci yıldönümü kutlanıyor.
İslam ordularının Diyarbakır surları önüne geldikleri gün, tarihin en ak sayfalarından bir sayfadır. Diyarbakır, o sayfayla sahabeler şehri olmuş ve bir iman kalesi hâline gelmiştir. O sayfa, Mekke’nin fethi kadar temizdir.

“Allah Resulü Muhammed Mustafa’nın(sav) rahmet mesajını Diyarbakır surlarının önüne getiren bütün sahabeye selam olsun. 1382 sene önce Diyarbakır’da kalbini İslam’a açan bütün kardeşlerimize selam olsun. 1382 sene önce kapılarını İslam’ın ibadetine açan, sahabenin secdesine açan Ulu Camiine selam olsun”

Bugünün sadece Diyarbakır için değil, Anadolu’da yaşayan bütün Müslümanlar için, İslam medeniyetinin bütün evlatları için ne kadar önemli bir gün olduğu bilinse, bugün Diyarbakır’da kimse evinde durmaz, kalbinde sevgiyle coşkuyla sokaklara fırlar, Allah’a hamd eder, Peygambere salat selamlar gönderirdi. Bugün Anadolu İslam medeniyetinin ilk kapısı olan Diyarbakır’ın 1382 sene önce, Allah resulünün(sav) vefatından sadece yedi sene sonra kalbini, yüreğini, kapılarını İslam’a açtığı o muhteşem günün sene-i devriyesini yaşıyoruz. Fetih günümüz kutlu olsun. Diyarbakır’ın fethi mübarek olsun. Daim olsun dedi.

ABDULLAH YİĞİT-İRAN

REKLAM ALANI