Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

TARIMKON GENEL BAŞKANI HAKAN YÜKSEL `DEN NECİP FAZIL KISAKÜREK ÖLÜM YILDÖNÜMÜ MESAJI

TARIMKON GENEL BAŞKANI HAKAN YÜKSEL `DEN NECİP FAZIL KISAKÜREK ÖLÜM YILDÖNÜMÜ MESAJI
25.05.2021
A+
A-

Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu (TARIMKON ) Genel Başkanı Hakan YÜKSEL, Üstat Necip Fazıl Kısakürek’in 38’inci ölüm yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Yüksel mesajında, “Eserleri, fikirleri, şiirleri ve hayatıyla Türk düşünce ve sanatına damgasını vuran Necip Fazıl Kısakürek, bu toprakların yetiştirdiği, medeniyetinden koparılan, tarihi kökleri kurutulan bir milletin davasını kendisine dert edinmiş, büyük bir düşünürdür. Hocalık yaptığı yıllarda hep gençliği tanımaya ve onların kültür birikimlerini geliştirmeye çalışmıştır. Hz. Ali’nin şu meşhur sözü, Necip Fazıl’ın hakikati ifade etmesinde en sağlam ölçüsü olmuştur; ’Hakikatin hatırı dostumun hatırından önemlidir’.” dedi.

Türk edebiyat tarihinin son yüz yılı dikkate alındığında fikirlerini şiirleriyle dile getiren, kelime ve kafiyeye hâkimiyeti en üst seviyede ve en büyük hece şairlerinden biri olan Necip Fazıl Kısakürek’ in, yalnız Türkiye için değil hem İslam dünyası hem de insanlık için çok önemli bir aydın olduğunu dile getiren Yüksel mesajını şöyle tamamladı:

“Günümüzde Anadolu’da aydın, bürokrat, politikacı, sanat ve edebiyat sevdalısı olan zengin ve muktedir bir kadro varsa, bunda Necip Fazıl Kısakürek’in büyük payı vardır. Bu duygu ve düşüncelerle edebiyat ve fikir dünyamızın büyük şairi, büyük düşünür üstat Necip Fazıl Kısakürek’i ebediyete intikalinin 38’inci yılında rahmetle anıyorum.”

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI