Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

TARIMKON GENEL BAŞKANI HAKAN YÜKSEL` DEN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

TARIMKON GENEL BAŞKANI HAKAN YÜKSEL` DEN  3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI
02.12.2021
A+
A-

Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu (TARIMKON ) Genel Başkanı Hakan YÜKSEL, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Yüksel, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü”, toplumsal farkındalığın artırılarak, toplumun önemli bir parçasını oluşturan engellilerin sorunlarının gündeme getirildiği ve yaşam standartlarının iyileştirilmesi adına sorumlulukların hatırlanması açısından önemli bir gündür.

Ülkemizde son yıllarda yapılan yasal düzenlemelerle engelli bireylerimize olan duyarlılık artmış, sorunların çözümüne yönelik önemli gelişmeler kaydedilmiştir. Eğitim, evde bakım, istihdam, ayrımcılığın önlenmesi gibi pek çok hususta engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm olmak, onların toplumla bütünleşmelerini, işgücüne katılmalarını sağlamak adına çok önemli adımlar atılmıştır.

2020 yılında ‘’erişilebilirlik’’ konusu vurgulanmış, engelli bireylere yönelik sosyal, ekonomik ve kültürel politikalar geliştirilirken, teknolojiden yararlanılması ve sürdürülebilir olması, fırsat eşitliğinin sağlanması konularında farkındalık oluşturmaya çalışılmaktadır.

Engelli bireylerin toplumla bütünleşmeleri, iş gücüne katılımları ve daha erişilebilir bir toplumda yaşamaları en büyük gayemizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, engelleri hep birlikte aşacağımız engelsiz bir dünya temennisiyle tüm engelli vatandaşlarımızın gününü kutlar, büyük şefkat ve özveriyle engelli bireylerimizin yanında olan aileleri ile birlikte sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir yaşam dilerim.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI