Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Tacikistan Cumhuriyeti’nin yurt dışındaki daimi misyonlarında Uluslararası Nevruz Bayramı kutlaması

Tacikistan Cumhuriyeti’nin yurt dışındaki daimi misyonlarında Uluslararası Nevruz Bayramı kutlaması
25.03.2024
A+
A-

Tacikistan Cumhuriyeti’nin yurt dışındaki daimi misyonlarında Uluslararası Nevruz Bayramı kutlaması
2024

Öncesi
Sonraki

 

 

 

19 Mart 2024’te Tacikistan Cumhuriyeti’nin Rusya Federasyonu Büyükelçiliği’nin girişimiyle Uluslararası Navruz Günü, konukların, yurttaşların, toplumsal hareket aktivistlerinin, aydınların ve iş dünyasının ünlü temsilcilerinin katılımıyla kutlandı. Tacik öğrencilerin yanı sıra.

Etkinlikte Tacik masası, “Haftsin” ve “Haftşin”, Tacik yemeklerinden ikramlar ve tatlıların yanı sıra Tacikistan, gulduzi, çakan ve diğer halk sanatlarıyla ilgili kitaplarla süslendi.

Öncesi
Sonraki
19 Mart 2024’te Tacikistan Cumhuriyeti’nin Aşkabat Büyükelçiliği, Türkmenistan diplomatik birliklerinin temsilcileri, misafirler, yurttaşlar ve Büyükelçilik çalışanlarının katılımıyla uluslararası Nevruz bayramını kutladı.

Şenlik kapsamında kültür köşesi milli ikramlar ve tatlılarla süslendi, Nevruz’un sembolleri sunuldu; haft sin ve haft incik ile el sanatları ve nakışlar, çömlekçilik, müzik aletleri, eski halk sanatları gibi milli kıyafet örnekleri sergilendi.

Öncesi
Sonraki
20 Mart 2024’te Tacikistan, İran, Afganistan, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Hindistan, Pakistan, Irak, Türkmenistan, Türkiye ve Özbekistan’ın daimi misyonlarının girişimiyle Uluslararası Nevruz Günü kutlamalarına adanmış ciddi bir etkinlik düzenlendi. BM genel merkezinde yapıldı.

Etkinlik, BM 78. Genel Kurulu Başkanı Sayın Dennis Francis ve UNESCO temsilcisi Bayan Lily Gray’in tebrik mesajlarıyla başladı.

Öncesi
Sonraki
21 Mart 2024 tarihinde Nura bölgesi Akimat’ın girişimiyle Astana Central Park’ta Tacikistan Cumhuriyeti’nin Kazakistan Cumhuriyeti Büyükelçiliği’nin aktif olarak yer aldığı uluslararası Navruz bayramı kutlandı.

Bu büyük tatil vesilesiyle Tacikistan’ın Astana Büyükelçiliği, çok sayıda misafirin ilgi odağı haline gelen, kültür, tarih ve ulusal turistik mekanların sunulduğu ulusal bir sergi düzenledi.

 

Tacikistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın sosyal ağlardaki resmi sayfaları:

Facebook’tayız : www.facebook.com/mfa.tj​

Twitter’dayız : www.twitter.com/MID_Tajikistan​

Telegram’dayız : t.me/mfa_tj​

Instagram’dayız : instagram.com/mfa_tjk​

Rusya , Türkmenistan

kaynak:https://mfa.tj/ru/main/view/14650/prazdnovanie-mezhdunarodnogo-prazdnika-navruz-v-postoyannykh-predstavitelstvakh-respubliki-tadzhikistan-za-rubezhom-

 

 

REKLAM ALANI