Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

TACİKİSTAN ÇEVRE KORUMA BAKANI VE BM HABİTAT İCRA DİREKTÖRÜ,BAKAN KURUM İLE GÖRÜŞTÜ

TACİKİSTAN ÇEVRE KORUMA BAKANI VE BM HABİTAT İCRA DİREKTÖRÜ,BAKAN KURUM İLE GÖRÜŞTÜ
16.11.2021
A+
A-

BAKAN KURUM, TACİKİSTAN ÇEVRE KORUMA BAKANI VE BM HABİTAT İCRA DİREKTÖRÜ İLE GÖRÜŞTÜ

İLE SIFIR ATIK VE ÇEVRE PROJELERİNİ GÖRÜŞTÜ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Tacikistan Çevre Koruma Bakanı Bahodur Sheralizoda ile görüştü.

Kurum, İskoçya’nın Glasgow kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 26. Taraflar Konferansı’nda (COP26) temaslarda bulundu. Bakan Kurum, İskoç Etkinlik Kampüsü’nde, Tacikistan Çevre Koruma Bakanı Sheralizoda ile bir araya geldi.

Murat Kurum, Tacikistan’ı “kadim bir dost ve Orta Asya’da önemli bir ortak” olarak gördüklerini belirterek, ekonomi, ticaret, eğitim, kültür, tarım, sağlık, güvenlik ve savunma alanları başta olmak üzere iki ülke arasındaki iş birliğinin önemine dikkati çekti.

Görüşmede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan “2053 vizyonlu net sıfır hedefi”ni içeren yeşil dönüşüm hareketine vurgu yapan Kurum, iki ülke arasında gerçekleştirilmesi planlanan Sıfır Atık Konferansı’nın, bu alandaki çalışmaları güçlendireceğini vurguladı.

Bakan Kurum, COP26 kapsamında iki ülkenin iş birliğinin önemli olduğunu söyledi.

Kurum, Türkiye ile Tacikistan arasında Çevre Alanında İşbirliği Anlaşması hazırlıklarının son aşamaya geldiğini bildirdi. Görüşmede ayrıca Sıfır Atık Projesi hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu.

Tacikistan Çevre Koruma Bakanı Sheralizoda ise Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman tarafından başlatılan, 2025 yılının “Uluslararası Buzul Yılı” ve belirlenen bir günün “Uluslararası Buzul Günü” ilan edilmesi konusundaki çabalarına destek istedi.

Görüşmede, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar ile Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Ümit Yalçın da hazır bulundu.

BAKAN KURUM, BM HABİTAT İCRA DİREKTÖRÜ SHARİF İLE GÖRÜŞTÜ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Birleşmiş Milletler (BM) Habitat İcra Direktörü Mai Munah Sharif ile bir araya geldi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, İskoçya’nın Glasgow kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 26. Taraflar Konferansı’nda (COP26) temaslarda bulundu. Bakan Kurum, İskoç Etkinlik Kampüsü’nde BM Habitat İcra Direktörü Mai Munah Sharif ile görüştü.

BM Habitat ile iş birliğinin geliştirilmesine yönelik çalışmaların ele alındığı görüşmede, Turkiye’nin BM Habitat Ofisi kurulmasına dair talebine ilişkin gelişmeler değerlendirildi.

Sharif, 24-30 Haziran 2022 tarihlerinde Polonya’nın Katoviçe kentinde gerçekleştirilmesi planlanan Dünya Kent Forumu’na Türkiye’yi davet ederek, forumda Türkiye’nin de bir sergi alanı olmasını arzu ettiğini söyledi.

Kaynak:https://csb.gov.tr/bakan-kurum-tacikistan-cevre-koruma-bakani-ve-bm-habitat-icra-direktoru-ile-gorustu-bakanlik-faaliyetleri-32020

REKLAM ALANI