Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Sevilen oyuncu uzun bir aradan sonra “Bir Zamanlar Kıbrıs” dizisiyle ekranlara dönüyor

Sevilen oyuncu uzun bir aradan sonra “Bir Zamanlar Kıbrıs” dizisiyle ekranlara dönüyor
25.03.2021
A+
A-

Gülper Özdemir, Bir Zamanlar Kıbrıs adlı dizide Ankaralı’nın (Serkan Çayoğlu) nişanlısı olan Doktor Ayşe karakterine hayat verecek

TRT 1’in tarihi gerçekler çerçevesinde, Kıbrıs Türklerinin varoluş mücadelesini ekrana taşıyacak olan, yapımını TMC Film’in, yapımcılığını Erol Avcı’nın üstlendiği, başrollerinde Ahmet Kural, Serkan Çayoğlu, Pelin Karahan, Tayanç Ayaydın, Gülper Özdemir ve Devrim Saltoğlu’nun yer aldığı “Bir Zamanlar Kıbrıs” yakında TRT 1’de ekranlara gelecek.

Güzel oyuncu Gülper Özdemir dizide, Ankaralı’nın (Serkan Çayoğlu) nişanlısı olan Doktor Ayşe karakterine hayat verecek. Ayşe’nin hayatı, istihbarat görevlisi Ankaralı’nın, Kıbrıs’a özel görevle gönderilmesiyle değişiyor. Evlenmek üzere olduğu nişanlısına olan aşkı, sadakati ve tutkusuyla çıktığı yeni yolunda atacağı adımlar dizide dikkatleri çekecek.

“KEŞKE 60’LI YILLARDA YAŞAYABİLSEYDİM”

İlk kez bir dönem dizisinde rol aldığı için heyecanlı olduğunu söyleyen Gülper Özdemir,  Kıbrıs olaylarının hareketlendiği 1963 yılı itibarıyla ekrana gelecek olan dizi için duygularını şu şekilde dile getirdi. “ O dönemi ilk araştırmaya, okumaya başladığım da hem çok korktum hem de çok duygulandım. Keşke 1960’lara giden bir tünel olsa da orada yaşayabilseydim” dedi. Canlandırdığı karakter üzerine ise “Ayşe, nişanlısı Ankaralı’ya çok aşık bir kızAnkara’da bürokrat bir ailenin büyük kızı. Çok zeki ve bilinçli ki o yıllarda doktor olmuş.” sözleriyle anlattı.

“Bir Zamanlar Kıbrıs”ın senaryosunu Emre Özdür, Başar Başaran, yönetmenliğini ise Hakan İnan üstleniyor.

Dizinin konusu ise; 1963, Kıbrıs’ta Türkler ve Rumlar yan yana sorunsuzca yaşamaktadır. Adanın pastoral coğrafyasında neşeli hayatlarını süren sakız tüccarı Dereli ailesi, Kanlı Noel olarak bilinen olayların başlaması ile diğer Türk aileler gibi saldırıya uğrar. Birbirlerinden ayrı düşen aile fertleri kasabalarından sürülüp zorunlu bir göçe başlarken ailenin başındaki Kemal Dereli kendi ailesiyle birlikte göç yolundaki binlerce Türk’ün lideri haline gelir. Kıbrıs’ta yaşam mücadelesi sürerken Türkiye’den adaya gizli görevle yollanan Ankaralı ise Lefkoşa’da olayların seyrini değiştirir. Adada gizli kahramana dönüşen Ankaralı ve ayrı düştüğü nişanlısının hasretle ve yaşam mücadelesi ile harmanlanan aşkı da Dereli ailesinin hikayesi ile iç içe geçer. Gerçek olaylardan yola çıkılan hikâyede Rauf Denktaş-Dr Küçük ve aileleri, Makaryos ve diğer Rum liderler ile yaseminler adası Kıbrıs başroldedir.

Kaynak: Zirve Haber Ajansı [ZHA]

REKLAM ALANI