Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Şanlıurfa Karacadağ’da badem hasadına başlandı

Şanlıurfa Karacadağ’da badem hasadına başlandı

Şanlıurfa Orman Bölge Müdürümüz Cevdet Çiçek , badem üretiminden 10 ton ürün elde edileceğini  söyledi.

Kurak geçen mevsimin üretimi çok etkilediğini dile getiren Şanlıurfa Orman Bölge Müdürümüz Cevdet Çiçek; “2021 yılında kuraklığa ve fırtınaya rağmen Orman Köylümüz üretime devam ediyor.

Ağaçlandırma çalışmalarının bademle sınırlı kalmadığını “Bölge müdürlüğümüzün sınırları içinde yörelerimize uygun olan ve vatandaşlarımızın gelir getirici ağaçlandırma çalışmalarını yapıyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bir kampanya yürütülüyor ve bakanımızın destekleriyle ağaçlandırmayı artırıyoruz. toprakla buluşturduğumuz fidanlar ise meyve vermeye başladı ve vatandaşlarımız da hasat etmeye başladı. Sadece badem değil ceviz ve benzeri ürünler içinde çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.

HABER :ABDULLAH YİĞİT-MÜSLÜM İLYASOĞLU

REKLAM ALANI