Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

SANAT SOKAĞINDAKİ KURSLARA YOĞUN İLGİ

SANAT SOKAĞINDAKİ KURSLARA YOĞUN İLGİ
04.08.2023
A+
A-

BÜLTEN NO : 408
TARİH : 04.08.2023
HABER BAŞLIĞI : SANAT SOKAĞINDAKİ KURSLARA YOĞUN İLGİ

 

 

 

 

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin Sanat Sokağında düzenlediği kurslara her yaştan insan yoğun ilgi gösteriyor. Bir fabrika gibi el emeği göz nuru ürünlerin üretildiği merkezde otuz farklı dalda kurs imkânı sunuluyor.

 

 

 

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün öncülüğünde kurs sayısı her geçen gün artırılan Mahmutoğlu Kulesi (Şanlıurfa Kent Müzesi) yakınında yer alan Sanat Sokağı’nda El emeği göz nuru ürünler ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

 

 

 

 

Geri dönüşüm malzemelerinden yapılan süs eşyaları, Kısa film atölyesi, resim, karakalem, yağlıboya, mozaik, ebru, tezhip, çinicilik, hüsn-i hat, ahşam oymacılığı ve diksiyon kursları da yine sanat sokağında kursiyerlerin ellerinden çıkıyor.

 

 

 

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren sanat sokağındaki kurslardan yararlananlar sanatlarını izleyiciler önünde sergileme imkânı da buluyor. Çömlekçiden, deri sanatına, ahşap oymacılığından, kabartma sanatına kadar birçok el sanatı burada yaşatılıyor.

 

 

 

 

Şanlıurfa’nın tarihi ve doğal güzelliklerinin de tablo ve el emeği göz nuru ürünlere yansıtıldığı merkez adeta bir sanat üretim merkezi gibi çalışıyor.

 

Video Linki:

 

 

 

Alternatif Video Linki: https://we.tl/t-1qZaBHEDxU

 

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı
Tel:0 (414) 318 51 00 Dahili (1606)-(1605)
[email protected]

İnternet Siteleri için FLV uzantılı Görüntü linki :
https://www.youtube.com/sanliurfabld
Basın Bültenlerinin videoları İçin ftp adresi : ftp://ftp.sanliurfa.bel.tr/ortak
Kullanıcı Adı : basinftp
Şifre : basin63

 

 

REKLAM ALANI