Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Olga Kazakova: Bütçenin ikinci okunmasıyla Birleşik Rusya, uzmanların eğitimi için fonda artış sağlayacak

Olga Kazakova: Bütçenin ikinci okunmasıyla Birleşik Rusya, uzmanların eğitimi için fonda artış sağlayacak
29.10.2023
A+
A-

Olga Kazakova: Bütçenin ikinci okunmasıyla Birleşik Rusya, uzmanların eğitimi için fonda artış sağlayacak

2023

Parti, “Profesyonellik” programına yıllık 3 milyar ruble daha tahsis etmeyi teklif ediyor
Taslak bütçe, programın finansmanı için 21 milyar ruble sağlıyor ve bu da her yıl 70 teknik okul ve kolejin modern eğitim ve üretim kompleksleriyle modernleştirilmesini ve donatılmasını mümkün kılıyor.

“Bunun yeterli olmadığına inanıyoruz. Bu rakamın yılda en az 100’e çıkarılması gerekiyor, bu da finansmanda 9 milyar ruble artış gerektirecek. Birleşik Rusya halk programının “Modern Eğitim ve İleri Bilim” koordinatörü, Devlet Başkanı, “Profesyonellik”, Başkan tarafından belirlenen ekonominin kilit sektörleri için 5 yıl içinde bir milyon uzmanın yetiştirilmesi görevini çözmemize olanak tanıyacak” dedi. Duma Eğitim Komitesi Olga Kazakova, 2024-2026 bütçe tasarısının değerlendirilmesine yönelik komite toplantısını özetliyor .

Olga Kazakova, federal bütçe taslağının eğitim alanındaki “Birleşik Rusya” halk programının ana yönlerini oluşturduğunu vurguladı.

“Okulların revizyonu için fon sağlandı: iki yıl içinde 3 bin tesisi hizmete açacağız. 7,7 milyon ilkokul çocuğuna ücretsiz sıcak yemek sağlayacağız. 11 binden fazla öğretmene sınıf yönetimi için ek ödeme verilecek – sınıf öğretmeni sayısındaki artış nedeniyle bütçedeki bu desteğe yönelik fonları artırıyoruz. Eğitim danışmanlarının çalışmaları için tam finansman sağlandı” diye açıkladı.

Eğitim kuruluşlarının maddi ve teknik temeli de geliştirilecek: gelecek yıl okullara 4 bin yeni otobüs daha verilecek.

Olga Kazakova, “Rusya’ya dönen ve şu anda zor koşullarda çalışan bölgelerdeki okulların ekipmanı ve artırılmış güvenliği için 10 milyar rubleden fazla para ayrıldı” dedi.

“Birleşik Rusya” halk programının sosyal politika, eğitim ve sağlık alanındaki temel hükümlerinin bütçede sağlandığını hatırlatalım. Emeklilik maaşlarını, asgari ücreti, kamu sektörü ücretlerini endekslemeye yönelik fonlardan, engelli kişilere yapılan ödemelerin artırılmasından, doğum sermayesi ödenmesinden ve çocukların doğumu için sübvansiyonlardan, SVO katılımcılarını ve aile üyelerini desteklemekten, genç bilim adamlarına yönelik hibe finansmanından, sosyal olarak bahsediyoruz. STK’lara ve diğer alanlara yönelik. İkinci okumada parti, kırsal kalkınma (tarım arazilerinin dolaşıma sokulması programları dahil), uzmanların eğitimi (ve “Profesyonellik” programı kapsamında), istihdam merkezlerinin ve diğerlerinin modernizasyonu. Ekim başında Birleşik Rusya Başkanı Dmitry Medvedev’in başkanlığını yaptığı Birleşik Rusya program komisyonunda Hükümet ve Maliye Bakanlığı üyeleriyle ilgili bir anlaşmaya varıldı .

Hoparlör
Kazakova Olga Mihaylovna
Kazakova Olga Mihaylovna
Parti Genel Konseyi Başkanlığı Üyesi, Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duma Komitesi Başkanı Eğitim, federal parti projesi “Küçük Anavatan Kültürü” Koordinatörü
#Kazakova
#profesyonellik
#proje bütçesi
#finansman
#Eğitim kurumları
#yapı
#okullar
#program komisyonu
#Devlet Duması
#ER grubu
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/olga-kazakova-ko-vtoromu-chteniyu-byudzheta-edinaya-rossiya-predusmotrit-uvelichenie-finansirovaniya-na-podgotovku-specialistov

REKLAM ALANI