Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

MUSTAFA SUNGUR ÜLGER ‘DEN KADİR GECESİ MESAJI

MUSTAFA SUNGUR ÜLGER ‘DEN KADİR GECESİ MESAJI
08.05.2021
A+
A-

MUSTAFA SUNGUR ÜLGER ‘DEN KADİR GECESİ MESAJI

Özgüven Grup Genel Koordinatörü Mustafa Sungur Ülger, Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Ülger, mesajında, Kadir Gecesi’nin feyiz ve bereketi ile bin aydan daha hayırlı olan bir gece olduğunu dile getirerek, “Bin ay, ortalama bir insan ömrü olup 80 yılı aşkın bir süreye denk gelmektedir. Her sene idrak ettiğimiz Kadir Gecesi bizlere adeta bir ömürlük manevi kazanım bahşederken, hayat muhasebemizi yapmamızı, tövbe ederek, dua ederek hakikate ulaşmaya davet etmektedir.” dedi.

Kadir Gecesinin değerinin, insanlığa rehber, şifa ve ebedi mutluluğun anahtarı olarak gönderilen Kur’an-ı Kerim’in o gecede yeryüzü inmesi ve beşerle buluşmaya başlamasından kaynaklandığını vurgulayan Ülger “Bu mübarek gecenin vicdanlarımızı aydınlatmasını, gönüllerimizi huzur ve sükûnetle doldurmasını, dualarımızı buluşturmasını temenni ediyorum” diyerek mesajına şöyle devam etti; “Cenab-ı Hakk’ın eşsiz bir rahmet ve umut kapısı açtığı bu gece, tüm hatalarımız, gaflet içindeki anlarımız için ömrümüzün tövbe zamanıdır.

Bu gece, hatalarımızın affı için bizlere verilen bir fırsat gecesidir. Bize yol gösterici olarak gönderilen Kur’an-ı Kerim’in ışığında; hakkı, hakikati, adaleti, ahlakı, erdemi, fazileti anlatan, iyiliği ve kötülüğü fark etmemizi, hatayı sevaptan ayırt etmemizi, kendimize gelmemizi sağlayan rehber yüce kitabımızla hayatı daha derinden anlamaya ve yaşamaya azmedelim.

Arınma ve bağışlanma fırsatı sunan bu mübarek gün ve gecelerde ibadetlerimizde, Ramazan ayının manevi iklimini ömrümüze yayma deneyimini görmeli, bu anlamda istikrar ve istikametin önemli olduğu bilerek her günü Kadir Gecesi maneviyatıyla yaşamaya gayret etmeliyiz. Kırgınlık, dargınlık, kin ve nefretin yerine; sevgiyi, hoşgörüyü, dostluk ve kardeşliği egemen kılarak ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatmalıyız.

Allah’ın rahmetinin yeryüzünü kuşattığı selam gecesinde, içten ve samimi dualarımıza bütün insanlığı dâhil ederek kin, haset, nefret, korku, ümitsizliğin olmadığı; güven, sevgi, saygı, kardeşlik ve dayanışmanın hâkim olduğu bir dünya için dua edelim.

Bu duygularla Tüm İslam âleminin Kadir Gecesi mübarek olsun.”

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI