Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Beraberindeki TSK Komuta Kademesi Hava Harp Okulu Yeni Eğitim Öğretim Yılının Açılış Törenine Katıldı

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Beraberindeki TSK Komuta Kademesi Hava Harp Okulu Yeni Eğitim Öğretim Yılının Açılış Törenine Katıldı
05.10.2022
A+
A-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Beraberindeki TSK Komuta Kademesi Hava Harp Okulu Yeni Eğitim Öğretim Yılının Açılış Törenine Katıldı
05.10.2022

Haberin Fotoğrafları

 

 

 

y7.jpg
y9.jpg
y67.jpg
h1.jpg
h02.jpg
h2.jpg
h3.jpg
h5.jpg
h6.jpg
h8.jpg
h9.jpg
h10.jpg
h11.jpg
h12.jpg
h13.jpg
h14.jpg
h15.jpg
h16.jpg
h017.jpg
h17.jpg
h18.jpg
h19.jpg
h20.jpg
h21.jpg
h22.jpg
h23.jpg
y1.jpg
y2.jpg
y7.jpg
y9.jpg
y67.jpg
h1.jpg
h02.jpg
h2.jpg

 

 

Hava Harp Okulundaki törene Millî Savunma Bakanı Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ile birlikte katıldı.

Hava Harp Okuluna gelişinde Millî Savunma Üniversitesi Rektörü Erhan Afyoncu, Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Kadircan Kottaş ve Hava Harp Okulu Dekanı Prof. Dr. Nurettin Acır tarafından karşılanan Bakan Akar, “Harbiyeliler Mangası”nı selamlamasının ardından törenin yapıldığı salona geçti.

Hava Harp Okulu 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı, Deniz Hukukçusu Ali Kurumahmut tarafından verilen “Ege’de Türk Hakları” konulu ilk dersin ardından başladı. Törende, geçen eğitim-öğretim yılında başarılı olan Harbiyelilere Bakan Akar tarafından başarı belgesi de verildi.

Törende konuşan Bakan Akar, subay ve astsubay yetiştirmenin öneminin bilinciyle hareket ettiklerini, bu kapsamda sadece askerî eğitime değil akademik eğitime de önem verdiklerini belirterek ve Hava Harp Okulunun yeni akademik yılının hayırlı olması temennisinde bulunarak sözlerine başladı.

Küresel ve bölgesel belirsizliklerin olduğu bir dönemde artan risk ve tehditlere dikkati çeken Bakan Akar etki ve ilgi alanı genişleyen Türkiye’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde uluslararası alanda özne hâline geldiğini söyledi.

Devletin beka ve refah olmak üzere iki ana görevi olduğunu ifade eden Bakan Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin 85 milyon vatandaşının bekası, savunma ve güvenliği için fedakârca görevlerini yerine getirmeye devam ettiğini belirtti. Türk Silahlı Kuvvetlerinin Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı ve etkin faaliyetlerini yürüttüğünü vurgulayan Bakan Akar, son dönemde artan Yunanistan provokasyonlarına da değindi.

BİR MİLİMETRE GERİ ADIM ATMAK YOK

Yunanistan’da belli siyasilerin iç politikada yer edinmek amacıyla sürekli olarak Türkiye aleyhinde konuştuğunu, yalana başvurduğunu dile getiren Bakan Akar şunları söyledi:

“Hiçbir şekilde ne arazide, ne masada bizim geri adım atmamız, geri kalmamız söz konusu değil. Bir milimetre geri adım atmak yok. Bununla ilgili yapılması gereken ne varsa yapıldı, yapılıyor. Özellikle Deniz ve Hava Kuvvetlerimiz bu konuda açık şekilde talimatlandırıldı. Bu konuda bizim anlayış göstermemiz, taviz vermemiz söz konusu değil. Arkalarında kim olursa olsun, “Ölürsem şehit kalırsam gazi anlayışı!” ile gereği ne ise yapmakta kararlıyız.”

Yunanistan’ın ahlak, hukuk, gerçek dışı konuşmalar, provokasyonlarla “kötü komşuluğun” tipik örneğini sergilediğini ifade eden Bakan Akar, “Biz uluslararası hukuk, iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde Ege’nin zenginliklerinin adil şekilde paylaşılmasını istiyoruz.” diye konuştu.

Yunanistan’ın 1988’deki ve 15 Haziran-15 Eylül tarihleri ile millî ve dinî bayramlarda tatbikat yapılmayacağına dair memoranduma bile uymadığını dile getiren Bakan Akar, “Yunanistan ile NATO içinde müttefikiz. Bunun yanı sıra halklar birbirini tanıyor, komşuyuz. Dolayısıyla kısa sürede iyi komşuluk ilişkilerini tesis edebilir bundan faydalanabiliriz. Bu iki ülkenin de lehine diyoruz. Fakat Yunanistan’daki birkaç siyasi kendi şahsi hesaplarına dayanarak bu gerginliği sürdürüyorlar” açıklamalarında bulundu.

MİLAT, 1997’DEKİ KARDAK

Bakan Akar, Yunanistan’ın Gayri Askerî Statüdeki Adaları (GASA) uluslararası hukuka aykırı olarak silahlandırdığını da belirterek “Bunların hepsini yakından takip ediyoruz. Bunlarla ilgili gerekli çalışmalar yapıldı, yapılıyor. Bu durum ta 1956’da Sakız ile başlamış. O günden itibaren bazı şeyler yaşanmış ama 1997’deki Kardak milat. Ondan sonra bir adım atmaları söz konusu değil. Nereye varırsa ‘Ölürsek şehit kalırsak gazi! Bu kadar da basit.” ifadelerini kullandı.

Yunanistan’ın Türkiye’ye yönelik gerçek dışı iddialarda bulunduğunu, yayılmacılık iftirası attığını hatırlatan Bakan Akar, “Yunanistan, iftira ve yalan siyaseti ile kendilerini mağdur duruma sokmaya çalışıyor. Yüzyıllardan beri devam eden ‘Megali Idea’ var. Bunu bilmeyen yok. Bunları bırakıp kendilerini mağdur ve masum göstermeye çalışıyor.” diye konuştu.

Türkiye ve Yunanistan arasındaki sorunlarla ilgili üçüncü taraflara da seslenen Bakan Akar, şunları söyledi:

“Yanlı, kendilerini soyutlayamadıkları, angaje oldukları için Yunanistan’ın yaptıklarını görmezden geliyor, onların yaptıklarını yumuşatıyorlar. Yani taraf tutuyorlar. Biz de diyoruz ki Türkiye ve Yunanistan arasında bir problem çıkmasını istemiyorsanız objektif kriterlerden vazgeçmeyin. Siz Yunanistan’ı aleni şekilde, orantısız olarak desteklerseniz bunun sonucu ağır olur. Sadece Yunanistan ve Türkiye için değil herkes için.”

YÜZMEYİ UNUTMAYIN

Türkiye’nin sorunların çözümünde iyi komşuluk ilişkileri, uluslararası hukuk ve diyalogdan yana olduğunu bir kez daha vurgulayan Bakan Akar, şunları kaydetti:

“Barış, diyalog diyen biziz. İki senedir bekliyoruz, buyurun gelin. Yunanistan yalana dayalı bir politika yürütüyor. Bu fırsatları iyi değerlendirin. Beyhude bir takım silahlandırma gayretleri, sözde ittifaklarla, bazı ülkelerin istismarları, silah satma gayretinde olanların teşviki ile yanlış yollara girmeyin. Bu silahlanmanın size bir faydası yok. Bu silahlanma savunma için fazla Türkiye için az. Bu ittifakların da bir faydası yok. Bunun örnekleri var. Bir sıkıntı olduğunda kimse etrafında kalmıyor. Örnek: 1919-1922. Bazı ülkeler Yunanistan’ı Türkiye’ye karşı vekil olarak kullanmaya çalıştılar. Anadolu’ya girdiler. 1922’de denize döküldüler. Tarihi okuyun, unutmayın. İlle de böyle bir şeyler düşünüyorsanız onun için de ‘Yüzmeyi unutmayın!’ diyoruz.”

GKRY YÖNELİK DESTEKLER

Türkiye’nin Kıbrıs’ta garantörlük haklarını kullanmaya, sorumluluklarını yerine getirmeye kararlı olduğunu vurgulayan Bakan Akar, şöyle devam etti:

“Son dönemde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne destekler… Ne yaparsanız yapın. Mehmetçik, 7 gün 24 saat görevinin başında. Herhangi bir oldubittiye müsaade etmemek için tedbirimizi almış bulunuyoruz. Biz konuşalım, görüşelim diyoruz ama bu konuda karşı tarafın yaptıkları ortada. Biz ‘Hakkımızı çiğnetmeyiz, oldubittiye müsaade etmeyiz.’ diyoruz. Bunu tehdit olarak algılamayın. Diğer taraftan da ‘gelin görüşelim, diyalog’ diyoruz. Bunu da zafiyet olarak algılamayın. Biz hakkımızı, hukukumuzu korumakta azimliyiz, kararlıyız, buna da çok şükür muktediriz.”

Törenin ardından Bakan Akar beraberindeki TSK Komuta Kademesi ve Harbiyelilerle öğrenci yemekhanesinde karavanadan yemek yedi.

kaynak:https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/5102022-17065

 

 

 

REKLAM ALANI