Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Milletvekili Şamil Ayrım ,“Şuşa beyannamesi Türkiye Azerbaycan arasındaki dostluğu müttefiklik seviyesine getirdi”

Milletvekili Şamil Ayrım ,“Şuşa beyannamesi Türkiye Azerbaycan arasındaki dostluğu müttefiklik seviyesine getirdi”
17.11.2021
A+
A-

Milletvekili Şamil Ayrım ,“Şuşa beyannamesi Türkiye Azerbaycan arasındaki dostluğu müttefiklik seviyesine getirdi” – Röportaj

TBMM Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, Azerbaycan Temsilcimiz Ülker Piriyeva ‘ya verdiği açıklamada, “Şuşa beyannamesi Türkiye Azerbaycan arasındaki dostluğu artık müttefiklik seviyyesine getirdi”, diye – tarihe not düştü.

AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım – “Tabii çocuklukluğumuzdan beri Azerbaycan sevgisi, Azerbaycanın bağımsızlığı, ordakı yakınlarımızın özlemi ile büyümüş kökleri Azerbaycana dayanan bir Milletvekiliyim. Dolayısıyla bugün biz çok mutluyuz. Çünki Azerbaycan ilk defa toprak bütünlüğünü kazanarak bir Vatan bayramını kutluyor. Biliyorsunuz, geçen yıl 8 Kasımda Şuşa alındı. Azerbaycanın, Karabağın, Kafkasların Kültür merkezi Şuşa.

Şuşanın alınması düşmanın belini kırdı. Ve bu Zafer günü olarak ilan edildi. Geçen sene sayın Cumhurbaşkanımızla Zafer gününü Azerbaycanda kutladık. Bu sene Türkiyede de çeşitli etkinliklerle kutluyoruz. Çok mutluyuz. Çünki bedel ödendi. Can verildi. 3000e yakın canımız feda oldu. Allah hepsine rahmet etsin. Yaralılarımız var, gazilerimiz var. Onlara da şifalar diliyoruz. Şunu hiç bir zaman unutmuyoruz. Biz, bu coğrafiyada kan dökülmesini hiç istemiyoruz. Bu tarihten sonra huzur olsun, barış olsun ve dostluk, kardeşlik olsun diyoruz.
Onun için Sayın Cumhurbaşkanı Aliyevin de ifade ettiği gibi, “Dostluğun, barışın yolu Zengezur koridorundan geçer.”
Evet, Şuşa beyannamesi Türkiye Azerbaycan arasındaki dostluğu artık müttefiklik seviyyesine getirdi. Bunun anlamı nedir? Uluslararası kurallar çerçevesinde Türkiye veya Azerbaycana bir saldırı olduğu zaman, iki devlet de bir birinin yanında tarihten gelen heyecanı, duyguları ile birlikte dimdik bir birinin yanında olucaktır.” – dedi.
Son söz olarakta, sayın Cumhurbaşkanı Erdoğanın şu cümlesi ile bitirmek istiyorum – “Azerbaycanın gücü bizim gücümüz, Bizim gücümüz Azerbaycanın gücü. Azerbaycanın zenginliği bizim zenginliğimiz, bizim zenginliğimiz Azerbaycanın zenginliğidir.”

REKLAM ALANI