Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Milletvekili Meşhur Memmedov, Nisan savaşları 23 yıl sonra halkımıza Zafer sevincini getirdi

Milletvekili Meşhur Memmedov, Nisan savaşları 23 yıl sonra halkımıza Zafer sevincini getirdi
06.04.2021
A+
A-

Milletvekili Meşhur Memmedov, Nisan savaşları 23 yıl sonra halkımıza Zafer sevincini getirdi

ÜLKER PİRİYEVA-AZERBAYCAN

Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Meşhur Memmedov, Azerbaycan Temsilcimiz Ülker Piriyeva `ya Nisan savaşları Zaferi hakkında konuştu..

Milletvekili Meşhur Memmedov- “Muzaffer Azerbaycan Ordusunun görkemli tarihi zaferine işaret eden görkemli Nisan savaşlarının başlangıcından bu yana tam olarak beş yıl geçti.
Kudretli Azerbaycan Ordusu, 5 yıl önce, Nisan 2016Yılında, Ermenistan silahlı kuvvetlerinin bir başka provokasyonuna cevaben, hızlı bir karşı taarruzla düşmanı ağır şekilde yenilgiye uğrattı.
Böylece işgal altındaki Füzuli, Cebrayil ve Ağdere bölgelerinin 2.000 hektardan fazlası Şanlı Azerbaycan Ordusu’nun tam kontrolüne geçmiş bulundu.
Neyse ki Azerbaycan Ordusu 23 yıl aradan sonra 4 günlük Nisan muharebeleri ile halkımıza zafer yaşatmış oldu.
Nisan ayı başlarında, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri birlikleri, düşman kuvvetlerinin önde ve derinlikde yoğunlaştığını belirleyerek onları kararlı darbelerle imha etti. Başarılı operasyonlar sonucunda Naftalan şehri için tehdit oluşturacak Talış köyü yönündeki yükseklikler işgalcilerden temizlendi. Aynı zamanda Horadiz şehrini düşman tehdidinden korumak için Fizuli bölgesi yönünde yer alan ve geniş bir alanı kontrol etme imkanı sağlayan stratejik öneme sahip Leletepe Zirvesi kurtarıldı” – diye söyledi..

Azerbaycan Milletvekili – “Elbette Nisan savaşları özgüvenimizi yeniden kedimize geri verdi ve yıllar içinde oluşturulan “yenilmez ermeni ordusu” efsanesini ortadan kaldırdı.
Nisan zaferi aynı zamanda askerlerimizin savaşma ruhunun, ordunun ve halkın birliğinin somutlaşmış bir haliydi. Nisan savaşları arafesinde emeği geçen cesur askerlerimize başarılar, şehit olanlara Allah’tan rahmet diliyorum.
Elbette ki, Nisan savaşlarında Anavatan için canlarını feda eden oğullarımızın kanı yerde kalmadı. Eylül 2020Yılında Başkomutan İlham Aliyev önderliğinde başlayan 44 günlük Vatanseverlik Savaşı’nda muzaffer ordumuz, askeri tarihe geçecek cesaret göstererek topraklarımızı Ermeni işgalcilerinden tamamile temizledi. Onlar zaferi halkımıza kanları ve canları pahasına verdiler. Azerbaycan halkı Başkomutanları Sayın İlham Aliyev ve kahraman ordularından gurur duyuyor. Dünya dururken, topraklarımızın özgürlüğü için ölen şehitlerimizin mezarları her zaman kutsal bir yemin yeri olacaktır ve onların parlak hatırası her daim kalbimizde yaşayacaktır” – diye bildirdi..

Şehitler ölmez, Vatan bölünmez!

REKLAM ALANI