Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Milletvekili Meşhur Memmedov , “Azerbaycan Halkı’nın Ebedi lideri Haydar Aliyev”

Milletvekili Meşhur Memmedov , “Azerbaycan Halkı’nın Ebedi lideri Haydar Aliyev”
09.05.2021
A+
A-

Milletvekili Meşhur Memmedov , “Azerbaycan Halkı’nın Ebedi lideri Haydar Aliyev”

Ülker Piriyeva – Azerbaycan

Azerbaycan Milletvekili Meşhur Memmedov – “Azerbaycan Halkı ’nın Ebedi lideri Haydar Aliyev” Hakkında Azerbaycan Temsilcimiz Ülker Piriyeva `ya Açıklamalarda Bulundu .

Azerbaycan Milletvekili Meşhur Memmedov – “Azerbaycan halkı, Ulu Önder Haydar Aliyev’in doğumunun 98. Yıldönümünü kutlamaya hazırlanıyor. Ancak bu sefer farklı bir ruh haliyle. Bu tabii ki, tesadüfi değil …

Aslında her yıl Şuşa’nın kaybını derin kederle anıyor ve ardından Milli Lider’in doğum yıldönümünü kutlardık. Ancak bu yıl Büyük Önder’in değerli halefi, Muzaffer Ordumuzun Başkomutanı, Cumhurbaşkanımız Sayın İlham Aliyev, 44 günlük Vatan Savaşı’nda 28 yıllık ayrılığın ardından “Demir Yumruk” operasyonu ile aziz Şuşa’mızı bize geri aldı. Şuşa’yı geri alma operasyonu tarihimize Şanlı Zafer olarak altın harflerle yazılmıştır. Sayın Cumhurbaşkanı, Başkomutan Aliyev Ulu Önderimizin mezarını ziyaret ettikten sonra Şuşa’nın kurtuluşunu ilan etmesi ve gururla “Babam Haydar Aliyev’in vasiyyetini yerine getirdim” demesi bir kez daha ispatladı ki, Şuşa, Dahi liderimiz Haydar Aliyev için ne kadar değerliymiş. Böylece Büyük Liderimiz de bu dünyayı kalbinde Şuşa hasreti ile terk edibmiş.

Tesadüf değildir ki, hayatının son günlerinde, 1 Ekim 2003 tarihinde, Ulu Önderimizin Azerbaycan halkına hitaben yaptığı konuşmasında oğlu İlham Aliyev’e atıfta bulunarak şöyle demişti: Ben ona kendim kadar inanıyorum. Onun geleceği için büyük umutlarım var. Aynı zamanda, İlham Aliyev’in halkın yardım ve desteği ile tamamlayamadığım kader yüklü meseleleri tamamlayacağına inanıyorum.
Evet, bu gün Azerbaycan halkının kurtarıcısı Milli Liderimizin ruhu mutludur. Şuşa Azerbaycan’dır!
Haydar Aliyev’in oğlu İlham Aliyev Şuşa’yı Azerbaycan’a yeniden bahş etti. Vatan Savaşımız sırasında Muzaffer Ordumuzda temsil edilen profesyonel askerler, vakti zamanında Haydar Aliyev’in SSCB’nin farklı şehirlerinde eğitim görmeleri ve profesyonel asker olmaları için gönderdiği sade aileler içinden çıkan yiğit oğullardı.

Aslında büyük liderimiz Haydar Aliyev devleti ve halkı için o kadar çok şey yaptı ki onları saymakla bitirmek imkansız. Bununla yola çıkarak, yeni bağımsızlığa giden Azerbaycan’da devletliğin korunması için ülkenin liderliğine oldukça deneyimli, kararlı bir siyasi lider getirmek çok çok önemliydi ve halkımız haklı olarak bu yolda kendi büyük oğluna muracaat etti. O dönem, milyonlarca insanın dileklerini dile getiren Haydar Aliyev, 1993 yılında Bakü’ye geldi ve böylelikle, Azerbaycan’daki siyasi gücünün bambaşka, belirleyici bir dönemi başladı.

Tam da ilk günden itibaren bilge lider Aliyev halka güvendi ve halk onu destekledi ve onun etrafında dayanışma gösterdi. Böylelikle Haydar Aliyev önderliğinde Azerbaycan, ekonomiyi canlandırarak ve orduyu güçlendirerek kelimenin tam anlamıyla rönesansa girdi.

Bugün bile, Azerbaycan’ın minnettar halkı kendi Milli liderlerini unutmuyor, onun fikirlerine sadık kalıyor ve onu her zaman saygıyla anıyor ve anacaklardır. Bu nedenle Mayıs ayı, Ulu Önder Haydar Aliyev’in doğum ayı olarak hafızamıza dahil olmuştur. Kısacası bu hep böyle olacak, Azerbaycan halkı milli liderini asla unutmayacak, kalplerinde, yaptıklarında, çocuklarına sevgiyle verdikleri isimlerde Ulu Önderin anısını hep sevgiyle yaşatacaklar.

Ruhun Şad Olsun Ulu Önder Haydar Aliyev!

REKLAM ALANI