Ağrı İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Nuri Samancı, ‘Sarıkamış Şehitlerini Anma Günü’ ile ilgili bir mesaj yayınladı.
Ağrı İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Nuri Samancı, mesajında şu ifadelere yer verdi;
22 Aralık 1914 yılında gerçekleştirilen Sarıkamış Harekâtı Vatan, Millet, Bayrak ve Hürriyet gibi kutsal değerler uğruna vazifeye koşan Aziz Şehitlerimizin ölümsüzlük destanıdır.
Üstün bir cesaret örneği sergileyerek, buz tutan bedenleriyle düşman kurşunundan daha çok kayıp verdiğimiz Sarıkamış’ta tereddüt etmeden son nefeslerine kadar mücadele eden kahraman ecdadımız, yüce milletimizin gönlünde hak ettikleri yeri almışlardır.
Bu amansız mücadelede büyük kayıplar verilse de, Türk Askeri; emre itaati, azmi, kararlılığı ve fedakârlığıyla vatanına ve istiklaline kastedenlere karşı çelikten sinesini siper etmiş, asla geri dönmeyi düşünmemiştir.
Bu mücadelenin kutsallığı ve kahraman askerlerimizin cesareti bizlere de büyük sorumluluklar yüklemiştir.
Bugün bizler; bu fedakârlığın bilincinde olarak, birlik ve beraberlik içerisinde, milli bir inançla, kahraman askerlerimizin büyük bedeller ödeyerek Türk Milletine emanet ettikleri bu kutsal değerleri, en iyi şekilde korumalı ve nesilden nesile aktarmalıyız.
Bu duygu ve düşüncelerle, Sarıkamış’ta ve Yurdumuzun her köşesinde kahramanlık örneği göstererek adını tarihe yazdıran tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimiz ise minnetle anıyorum.
YUSUF SAMANCI –KENAN AYDEMİR, SERVET SAMANCI –AĞRI
TURAN BİRLİKLERİ TEŞKİLATI GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MEHMET SALİH CAN`DAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI
İBRAHİM İPEK`TEN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI
AZİZ AKKUŞ `TAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI
ALİ SÖKMEN ‘DEN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI
TURAN TEŞKİLATI GENEL BAŞKANI NESLİHAN YÜRÜKSOY’ DAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI
Birleşik Rusya ve Yekaterinburg merkezli Özel Askeri Operasyonlar ve Terörle Mücadele Operasyonları Gazileri Vakfı, Merkez Grubu güçlerine bağlı savaşçılara helikopter ve ATV bağışladı