Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

“Mavi Vatan’ın güvenliği için donanmamızı daha güçlü kılacak birçok projeyi hayata geçirdik”

“Mavi Vatan’ın güvenliği için donanmamızı daha güçlü kılacak birçok projeyi hayata geçirdik”
23.05.2022
A+
A-

 

 

 

 

 

“Mavi Vatan’ın güvenliği için donanmamızı daha güçlü kılacak birçok projeyi hayata geçirdik”
23.05.2022

Yazdır Yazıları Büyült Yazıları Küçült

“Mavi Vatan’ın güvenliği için donanmamızı daha güçlü kılacak birçok projeyi hayata geçirdik”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hızırreis Denizaltısı Havuza Çekme ve Selmanreis Denizaltısı İlk Kaynak Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Mavi Vatan’ın güvenliği için donanmamızı daha güçlü ve caydırıcı kılacak birçok projeyi hayata geçirdik” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gölcük Tersane Komutanlığı’nda Hızırreis Denizaltısı Havuza Çekme ve Selmanreis Denizaltısı İlk Kaynak Töreni’ne katılarak bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, Yeni Tip Denizaltı Projesi’nin ikinci denizaltı olan Hızırreis’in havuza çekim işleminin gerçekleştirileceğini belirterek, “Altıncı denizaltımız Selmanreis’in de ilk kaynağını yapacağız. Yeni Tip Denizaltılarımız, teknik özellikleri itibariyle gerçekten göz doldurmaktadır” dedi.

Bu seneden itibaren her yıl bir denizaltını hizmete alarak 2027 yılına kadar altı adet yeni tip denizaltını donanmaya kazandırmış olacaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu kritik projede yaklaşık 30 yerli firmamız, denizaltı platformu ve su altı teknolojisine yönelik tasarımları ve üretimleriyle sorumluluk üstleniyor. Ayrıca pek çok firmamız da alt yüklenici olarak denizaltılarımızın üretim sürecine katkı sunuyor. Denizlerdeki gücümüze güç katacak bu denizaltıların inşa edilmesinde emeği geçen herkese şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum” diye ekledi.

“MİLLÎ GÜVENLİĞİMİZE DAİR HUSUSLARDA SOMUT ADIMLAR GÖRMEK İSTİYORUZ”

Türkiye’nin ne savunma ihtiyaçlarının giderilmesinde ne meşru sınır ötesi harekâtlarında ne de 40 yıllık terörle mücadelesinde müttefiklerinden beklediği desteği görmediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Destek ve katkı bir yana, ülkemiz çoğu zaman gizli açık yaptırımlara, ambargolara, tehdit, baskı ve şantajlara maruz bırakılmıştır. Çifte standart bu süreçte çok iyi bildiğimiz, sık sık tecrübe ettiğimiz, iliklerimize kadar yaşadığımız, muhataplarımızın da her fırsatta yüzüne vurduğumuz bir vakıa olmuştur. Bölgemizde meydana gelen kritik hadiselere rağmen, özellikle güvenlik ve savunma konularında aynı tutumun ısrarla sürdürüldüğünü görüyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İttifak dayanışmasının en üst düzeyde tutulması gereken bir dönemde, ‘ipe un serme’ politikasından vazgeçilmeli, terörle mücadelede destek ve yaptırımlar başta olmak üzere Türkiye’nin haklı beklentileri karşılanmalıdır. NATO için bedel ödeyen bir ülke olarak millî güvenliğimize dair hususlarda ucu açık diplomatik ifadelerden ziyade somut adımlar görmek istiyoruz. Temel güvenlik hassasiyetlerinin gözetilmediği bir genişleme politikasının ne bize ne de NATO’ya hiçbir hayrının dokunmayacağına inanıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

“Nasıl kötü komşu insanı hacet sahibi yaparsa karşılaştığımız çifte standartlar da bizi, özellikle savunma sanayiinde, imkân sahibi yaptı” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Göreve geldiğimizde savunma sanayiinde yüzde 80 oranında dışa bağımlıyken, bugün yüzde 70’in üstünde yerlilik ve millîlik oranına ulaştık. Hâlihazırda yarısını son beş yılda başlattığımız 750’nin üzerinde savunma sanayii projesi yürütüyoruz. Mavi Vatan’ın güvenliği için donanmamızı daha güçlü ve caydırıcı kılacak birçok projeyi hayata geçirdik.”

Tüm Haberler

 

kaynak:https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/138014/-mavi-vatan-in-guvenligi-icin-donanmamizi-daha-guclu-kilacak-bircok-projeyi-hayata-gecirdik-

 

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI