Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

LEZZETİN TEK ADRESİ SAYGI KÜNEFE VE KATMER KIZILTEPE´DE

LEZZETİN TEK ADRESİ SAYGI KÜNEFE VE KATMER KIZILTEPE´DE
25.06.2021
A+
A-

Türkiye´nin birçok yerinde farklı farklı şekillerde yapılan künefe ve katmer tatlıların imparatoru olarak biliniyor. Gastronomi şehri Gaziantep´ten gelen tatlı lezzeti Kızıltepe´yi sardı. Kısa bir süre önce ilçede açılan saygı künefe salon müşterilerine eşsiz lezzetler sunuyor, Antep fıstığı, şeker, tereyağı ve kaymak işte bunların hepsi birleşince ortaya tatlıların imparatoru katmer ve künefe çıkıyor.

Açıklama yok.

Kahvaltı sofralarının vaz geçilmezi olan katmer tatlısı şimdi de Kızıltepe Eski Hastane Caddesi´nde açılan Saygı künefe ve Katmer ve Tatlı salonunda meyveli katmer, hasır gibi birçok çeşidin yanı sıra 30´a yakın künefe çeşidi de yapılıyor.

Açıklama yok.

Şanlıurfa Birecik´ten gelerek Kızıltepe halkını katmer ve künefe lezzetiyle buluşturan Saygı Künefe ve Katmer Yönetim Kurulu Başkanı Müftah Saygı, Müşterilerinin hayal ettiği her çeşit künefe ve katmeri sunuyoruz. Diyerek. Mardin Kızıltepe ilçesinde açmış olduğumuz şubesi ile yakın bir zamanda Mardin ilimizin diğer ilçelerinde şube açma çalışmalarımız devam ediyor. Siz isteyin biz üretmeye devam edelim. Genç dinamik usta kadrosu ile Kızıltepe Halkına hizmet eden Lezzetin Tek Adresi Saygı Künefe ve Katmer olarak müşterilerine eşsiz lezzetler sunuyor.

Açıklama yok.

Katmerin sofralara yolculuğu

Bir gün boyunca bekletilen hamur açılıyor. Yaklaşık bir metrekare açılan hamurun içine bolca Antep fıstığı, şeker ve kaymak konuluyor. Yağ ile birlikte kare şeklinde katlanan katmer kısık ateşte ocağın üzerine sürülüyor. Katmerin pişme işlemi 10 ile 15 dakika arasında değişiyor. Özellikle Gaziantep´te gelin ve damadın ilk günkü kahvaltı sofrasını da süsleyen katmerin birçok çeşidi yapılabiliyor.

Açıklama yok.

Altın rengi tel kadayıfın peynirle uyumu

Altın rengi tel kadayıf arasından süzülen peynirin damaklarımızda bıraktığı eşsiz tat künefe. Ham maddesi sadece un ve su alan künefe damaklarımıza eşsiz bir lezzet bırakıyor.

Açıklama yok.

Tel kadıyıf tere yağı ile harmanlanıyor. Kırılan tel kadayıf bakır tepsiye yerleştiriliyor. Ardından peynir iyice yayıldıktan sonra yine bir tel kadayıf katmanı ile üzeri kapatılır. Ardından kısık ateşli ocağı bırakılır. Pense ve bıçak yardımıyla tepsi sürekli döndürülür. Çünkü tepsinin her tarafı ısıdan eşit miktarda pay almalı. Daha sonra künefe ters- düz aşamasına getirilir. En son olarak pişen künefenin üzerine şerbet dökülür ve künefe servise hazır hale gelir.

ABDULLAH YİĞİT- İSTANBUL –ÖZEL HABER

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.Açıklama yok.

REKLAM ALANI