Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Kurumsal gönüllülüğün desteklenmesine ilişkin Birleşik Rusya yasası ilk okumada kabul edildi

Kurumsal gönüllülüğün desteklenmesine ilişkin Birleşik Rusya yasası ilk okumada kabul edildi
24.10.2023
A+
A-

Kurumsal gönüllülüğün desteklenmesine ilişkin Birleşik Rusya yasası ilk okumada kabul edildi

2023

İşletmelerin üretim kabiliyetleri ile mali ve ekonomik durumları dikkate alınarak kurumsal gönüllülük çalışmalarının planlanmasına ve çalışanların sosyal faaliyetlerinin geliştirilmesine yardımcı olacak.
Gençlik politikası komitesi başkanı Artyom Metelev, Devlet Duması’nın genel kurul toplantısında yaptığı konuşmada, yasa tasarısının İş Kanunu’nun 41. maddesinde hayırseverlik ve kurumsal gönüllülüğü desteklemeye yönelik tedbirlerin toplu sözleşmelere dahil edilmesi olasılığının yer almasını önerdiğini söyledi.

“Kurumsal sosyal sorumluluk programlarının uygulanmasıyla ilgilenen işverendir. Halihazırda 3 bin firma Dobro.rf platformuna kayıtlı. İşverenler ve çalışanlar arasındaki toplu sözleşmelere kurumsal hayırseverliği desteklemeye yönelik önlemleri yansıtmayı öneriyoruz. Bu uygulama mevcuttur. Bir veya birkaç günlük kurumsal gönüllülük için ödeme yapan şirketler var. Bazıları nar yarışmaları düzenleyerek çalışanlarının projelerine destek oluyor, bazıları da onları staja, şampiyonalara vb. katılmaya gönderiyor” dedi.

Artyom Metelev, kurumsal yardım programlarının varlığının kurum kültürü ve ekip uyumu üzerinde olumlu bir etki yaratacağını ekledi.

“Bir yandan işveren, çalışanlar da dahil olmak üzere vatandaşlar ve ortaklar açısından kendine güven inşa ederek toplumda daha aktif bir kamusal rol oynamaya başlayacak. Yönetim ve sıradan çalışanlar arasında da dahil olmak üzere yatay bağlantılar gelişiyor. Bugün iş arayan gençlerin sayısı giderek artıyor ve stratejilerinde sosyal ve çevresel konulara dikkat eden işverenleri seçiyor.” diye açıkladı parlamenter.

Ona göre çalışan, yeni beceriler edindiği, mesleğini değiştirebildiği ve tükenmişliği önlemek için dikkatini değiştirebildiği için kurumsal gönüllülükten de yararlanıyor.

Kurumsal gönüllülük gönüllülük esasına dayalı olacaktır.

“İşveren, üretim kabiliyetini, mali ve ekonomik durumunu dikkate alarak kullanabilecek. Kasım ayında, büyük ve orta ölçekli işletmeleri bir araya getireceğimiz ve Rus şirketlerini bölgesel kalkınma gündemine nasıl kitlesel olarak dahil edebileceğimizi tartışacağımız bir Tüm Rusya konferansı düzenleyeceğiz” dedi.

Hoparlör
Metelev Artem Pavlovich
Metelev Artem Pavlovich
Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması Yardımcısı
#Devlet Duması
#Metelev
#kurumsalgönüllülük
#gönüllülük
#hayır kurumu
#gönüllüler
#ER grubu
#kanun yapma
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/v-pervom-chtenii-prinyat-zakon-edinoj-rossii-o-podderzhke-korporativnogo-volontyorstva

 

REKLAM ALANI