Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Kassym-Jomart Tokayev, Ushtobe kentindeki sosyal tesisleri denetledi

Kassym-Jomart Tokayev, Ushtobe kentindeki sosyal tesisleri denetledi
28.10.2023
A+
A-

 

 

 

 

 

 

 

Olaylar

İş gezileri

Kassym-Jomart Tokayev, Ushtobe kentindeki sosyal tesisleri denetledi

2023

Karatal ilçesi, Cetysu bölgesi

Başkan, bu yıl faaliyete geçen 30 kişilik yatakhaneye sahip Ushtobe İnsani Yardım Koleji’nin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

 

 

 

Yeni eğitim kurumu “Okul öncesi eğitim ve öğretim”, “Pedagoji ve ilköğretim yöntemleri” uzmanlık alanlarında eğitim vermektedir.

 

 

 

Kolejde 17 modern derslik, konferans ve spor salonları, sağlık ofisi, yemek odası ve kafeterya bulunmaktadır. Eğitim kurumu kapsayıcı bir ortamın gereklerine uygun olarak donatılmış olup, özel ihtiyaçları olan kişiler için rampa ve asansör bulunmaktadır.

Daha sonra Devlet Başkanı Ushtobe’deki bir ortaokulu ziyaret etti.

Okul 1963 yılında inşa edilmiş ve 1996 yılında yazar Kemel Tokayev’in adını almıştır.

 

 

 

 

Cumhurbaşkanına, yazarın eserlerinin ve kişisel eşyalarının sergilendiği Kemel Tokayev’in ofis-müzesi gösterildi.

 

 

 

Kassym-Jomart Tokayev, bu yıl hizmete giren poliklinikle de tanıştı. Kurum vardiya başına 50 kişiyi ağırlayabilmektedir. Hastalar için yataklı tedavi odaları, fizyoterapi odaları, tedavi odaları, aşı odaları, jinekoloji odaları ve tıbbi bakım sağlayan diğerleri bulunmaktadır.

 

 

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/kasym-zhomart-tokaev-osmotrel-socialnye-obekty-goroda-ushtobe-2795548

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI