Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

KA-DER’ de BAŞKAN NURAY KARAOĞLU GÜVEN TAZELEDİ..

KA-DER’ de BAŞKAN NURAY KARAOĞLU GÜVEN TAZELEDİ..
10.07.2021
A+
A-

KA-DER’ de BAŞKAN NURAY KARAOĞLU GÜVEN TAZELEDİ..
Azime Kocacık, yeniden KA-DER yönetiminde…

19 Haziran’da gerçekleştirilen 14. Olağan Kongrede İYİ Parti Meclis üyesi ve Çukurova Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürütmekte olan Azime Kocacık yeniden KA-DER Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi..Yeni dönemde de siyasette daha aktif olabilmek için kadınları desteklemeye devam edecek.

1997 yılından bu güne kadının siyasette eşit temsili konusunda savunuculuk çalışmalarını gerçekleştiren KA-DER’ de 19 Haziran’da yapılan genel kurulda Genel Başkan Nuray Karaoğlu güven tazeledi.

Geçtiğimiz dönem Adana ve Genel Merkez düzeyinde dikkat çeken çalışmalara imza atan KA-DER yönetim Kurulu üyesi, İYİ Parti Meclis üyesi ve Çukurova Belediye Başkan yardımcısı Azime Kocacık, “KA. DER ’in ilke olarak benimsediği tüm karar alma mekanizmalarında eşit temsili sağlamaya çalışmasının yanı sıra, seçimle veya atama yoluyla geldikleri mevkilerde kadınların karşılaştığı engeller ve çözümlere dikkat çekmektir. ”dedi.

”KARAOĞLU TV LERDE CİNSİYET EŞİTSİZLİĞİ VAR”
Temel amaçlarının toplumsal cinsiyet eşitliği bakış açısına sahip olan kadınların karar alma mekanizmalarında eşit temsilini sağlamak olduğunu ifade eden Nuray Karaoğlu şöyle konuştu;
“KA-DER olarak “Siyaset Okulu” bu bağlamda “Şirin Tekeli Siyaset Akademisi” adı ile 2003 yılından bugüne kadar 2 bin 238 kadın katılımcıya eğitim verildi. Akademisyenlerle birlikte toplumsal sorunları araştıran, bunlarla ilgili rapor çıkartan çalışmalara imza attık. TV kanallarını mercek altına alarak kadın konuk oranlarını incelediğimizde 5532 erkek konuğa karşın 582 kadın konuğun televizyon programlarında yer aldığını tespit ettik. Oran olarak ise bu verilerin %90’ı erkek, %10’u kadın demektir.” Diyerek sözlerini tamamladı.

Ayrıca İstanbul Sözleşmesinden çıkılması konusunda da çalışmalar yapıldığını aktaran KA-DER Yönetim Kurulu olarak

“Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Nacho Sanchez-Amor İstanbul Sözleşmesi’nden çıkma kararı sonrası durum değerlendirmesi yapmak üzere online etkinlik gerçekleştirdik. İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılma kararına ilişkin savunuculuk faaliyetleri için strateji geliştirme toplantısı yapıldı. Temel amaç toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık oluşturmak ve kadının karar alma mekanizmalarında yer alabilmeleri için desteklemektir.

Adana ve Türkiye genelinde yaptığımız çalışmalarla gelecek nesillere cinsiyet eşitsizliğinin bittiği bir dümya bırakmak istiyoruz.”

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

Açıklama yok.

REKLAM ALANI