Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

İTFAİYE PERSONELLERİNE TEMEL İLKYARDIM EĞİTİMİ

İTFAİYE PERSONELLERİNE TEMEL İLKYARDIM EĞİTİMİ
26.07.2021
A+
A-

İTFAİYE PERSONELLERİNE TEMEL İLKYARDIM EĞİTİMİ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Dairesi Başkanlığı personeline yönelik “Temel İlkyardım Eğitimi” programı düzenlendi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kaza, yangın ve doğal afet durumlarında ilk müdahaleyi yapan arama-kurtarma ekiplerinin daha iyi hizmet verebilmesi amacıyla itfaiye ekiplerine ilkyardım eğitimi veriyor.

Kızılay ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen ilkyardım eğitimlerinde itfaiye personellerine kaza, yangın, göçük; köpek ısırması veya akrep sokması gibi durumlarda ilkyardımın nasıl yapılması gerektiği konusunda eğitimler verildi.

Teorik olarak başlayan eğitimler uygulamalı olarak devam etti. İtfaiyecilere kazazedeye ve afetzedeye nasıl müdahale edeceklerinin tüm incelikleri anlatılarak olay sırasında yapılacak ilk müdahalenin hayati önem taşıdığının altı çizildi.

Eğitimlerin ardından değerlendirmelerde bulunan Türk Kızılay Şanlıurfa Şubesi İlk Yardım Müdürü İmam Bakır Küçük verilen eğitimlerle bilgisi olan itfaiye personellerinin bu bilgileri tazeleyeceklerini bilgisi olmayanların da anlatılan teknikleri öğrenerek kazazedeye bilinçli bir şekilde müdahale edebileceklerini ifade etti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı personelleri de kendilerine verilen eğitimlerden faydalandıklarını belirterek yaşanabilecek her türlü kaza, yaralanma, yangın gibi olaylarda yaralı vatandaşların, imdadına daha bilinçli bir şekilde koşabileceklerini aktardılar.

REKLAM ALANI