Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

İlham Aliyev Pakistan Savunma Sanayi Bakanı’nı kabul etti

İlham Aliyev Pakistan Savunma Sanayi Bakanı’nı kabul etti
01.12.2021
A+
A-

İlham Aliyev Pakistan Savunma Sanayi Bakanı’nı kabul etti

30 Kasım’da Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Pakistan İslam Cumhuriyeti Savunma Sanayii Bakanı ve Azerbaycan-Pakistan Ortak Komisyonu Eş Başkanı Zobaida Celali’yi kabul etti.

Görüşmede, Azerbaycan Cumhuriyeti ile Pakistan İslam Cumhuriyeti arasındaki ikili dostluk ilişkilerinin çeşitli alanlarda başarıyla geliştiği kaydedildi. Zobaida Celal Hanım’ın ziyaretinin işbirliğimizi genişletmek açısından önemine dikkat çekildi.

Pakistan Cumhurbaşkanı ile yaptığı son görüşmeyi memnuniyetle hatırlatan Cumhurbaşkanı, bu görüşmenin çok başarılı geçtiğini ve ilişkilerimizin güçlenmesine katkıda bulunduğunu kaydetti.

Azerbaycan-Pakistan Karma Komisyonu’nun Bakü’de yapacağı çalışmalara değinen Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, etkinliğin ekonomik işbirliğini genişletmeye, ticaret hacmini artırmaya ve iş çevreleri arasındaki ilişkilerin seviyesini yükseltmeye hizmet edeceğine duyduğu güveni dile getirdi. Devlet başkanı ayrıca yatırım için önceliklerin belirlenmesi gereğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Pakistan’a devam eden siyasi ve manevi desteği ve Büyük Vatanseverlik Savaşı sırasında Azerbaycan’ın haklı pozisyonundaki kardeşçe tutumu için bir kez daha teşekkür etti ve Azerbaycan halkının ona çok değer verdiğini vurguladı.

Bu bağlamda Cumhurbaşkanı, Azerbaycan tarafının kurtarılmış topraklarda yeniden yapılanma ve restorasyon çalışmalarında yer alan yabancı şirketler arasında Pakistan şirketlerini görmekten memnuniyet duyacağını kaydetti.

Bakan Zobaida Celal, ülkesinin Azerbaycan ile olan kardeşlik ilişkilerine övgüde bulundu ve bu ilişkilerin yıllar içinde kendilerini kanıtladığını kaydetti. Azerbaycan’ın Büyük Vatanseverlik Savaşı’ndaki zaferinin Pakistan’da şenlikli etkinliklerle kutlandığını kaydederek, bunu ülkelerimiz arasındaki kardeşlik ilişkilerinin bir göstergesi olarak nitelendirdi.

Konuk, Azerbaycan-Pakistan Karma Komisyonu toplantısının da ilişkilerimizi genişletmeye hizmet edeceğinden duyduğu güveni dile getirdi.

Toplantıda ticaret, enerji, ulaştırma, turizm, eğitim ve askeri-teknik alanlar dahil tüm alanlarda işbirliğinin genişletilmesinin önemi vurgulandı. Taraflar, Azerbaycan-Pakistan-Türkiye üçlü işbirliği formatının çeşitli yönlerde daha da genişletilmesi konusunda görüş alışverişinde bulundular. Ülkelerimizin gerek ikili gerek uluslararası kuruluşlarda her zaman birbirlerine destek oldukları kaydedildi.

Kaynak:https://president.az/articles/54451

REKLAM ALANI