Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

İkinci ek yerleştirmeyle üniversiteli olma şansı devam ediyor

İkinci ek yerleştirmeyle üniversiteli olma şansı devam ediyor
15.10.2021
A+
A-

İkinci ek yerleştirmeyle üniversiteli olma şansı devam ediyor

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), yeni baraj puanlarına göre barajı geçmiş olacak adaylar için yerleştirme puanlarını hesaplayarak yeni puan kartları oluşturdu ve adayların erişimine açtı. İkinci ek yerleştirmelerde TYT puanı 140 ve üzeri olan adaylar önlisans, AYT puanı 170 ve üzeri olan adaylar ise lisans programlarında boş kalan kontenjanlar için tercih yapabilecek. İkinci ek yerleştirme süreciyle ilgili bilgi veren Beykoz Üniversitesi Genel Sekreteri M. Murat Şentürk, ikinci ek yerleştirmelerde kullanılmak üzere hesaplanan yerleştirme puanları için başarı sırasına yer verilmediğini, adayların tercihlerini puanlarına bakarak yapacaklarını belirtti.

 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) sadece ikinci ek yerleştirmede geçerli olmak kaydıyla yeni baraj puanlarına göre barajı geçmiş olacak adaylar için yerleştirme puanlarını hesaplayarak yeni puan kartları oluşturdu ve adayların erişimine açtı. Bu yıla mahsus olmak üzere üniversite adaylarına verilen son şans ‘ikinci ek yerleştirme’de, merkezi yerleştirme ve ek yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleşemeyen adaylar ile TYT puanı 140-150 aralığında olan adaylar ve AYT/YDT puanı 170-180 aralığında olan adaylar tercih yapabilecekler. ‘Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2021 Sayısal Verilerine’ göre, 2021 YKS’ye 2 milyon 416 bin 974 aday katılmıştı. Bu adayların yüzde 32’si tüm adayların girdiği Temel Yeterlilik Testi (TYT) barajını yani 150 barajını geçememiş; Alan Yeterlilik Testi’nde (AYT) ise adayların yüzde 57’sinin sayısal puan türünde, yüzde 40’ının sözel puan türünde, yüzde 52’sinin ise eşit ağırlık puan türünde 180 barajını geçemediği görülmüştü. İkinci ek yerleştirme işlemlerine ilişkin tarihler ÖSYM’nin internet adresinden adayların ve kamuoyunun bilgisine sunulacak. Hangi programlara ne kadar öğrenci yerleştirileceğine dair kılavuzun ise 11 Ekim haftasında yayınlanması bekleniyor. İkinci ek yerleştirmeyle ilgili bilgi veren Beykoz Üniversitesi Genel Sekreteri M. Murat Şentürk, ikinci ek yerleştirmede kullanılmak üzere hesaplanan yerleştirme puanları için başarı sırasına yer verilmediğini, adayların tercihlerini puanlarına bakarak yapacaklarını belirtti.

 

 

Dolan bölümlerde taban puan şartı devam ediyor

 

Merkezi yerleştirmede ve ek yerleştirmede dolan bölümlerde taban puan şartının devam ettiğini belirten Şentürk, “Önceden olduğu gibi merkezi yerleştirmede kontenjanı dolan ve en küçük puanı oluşan ancak yerleştirilen adaylardan bazılarının kayıt yaptırmaması nedeniyle kontenjan açığı oluşan programları, ilgili programın puan türünde programın en küçük puanına eşit veya daha büyük yerleştirme puanına sahip olmayan adaylar tercih edemeyecekler. Merkezi yerleştirmede kontenjanı dolmayan ve en küçük puanı oluşmayan programları ise ilgili yerleştirme puanı hesaplanmış tüm adaylar tercih edebilecekler” dedi.

 

Yeni puan kartlarında başarı sırası olmayacak

 

Adaylar merkezi yerleştirme ve ek yerleştirmede başarı sırasına bakarak tercih yapıyorlardı. İkinci ek yerleştirmede ise başarı sırasının olmayacağını belirten Şentürk, şunları söyledi:

“Hem önceki yerleştirmelerde bir yere yerleşmeyen adayların hem de yerleştirme puanı ilk defa hesaplanacak adayların yerleştirme hakkı olacağı göz önüne alındığında yerleştirme puanı yeni hesaplanan adaylardan okul başarısı görece daha yüksek olanların önceki yerleştirmede yerleşemeyen bazı adayların önüne geçebilmesi olanaklı olabilecektir. Önceki yerleştirmelerde yerleşemeyen adayların puan kartlarının tekrar üretilmemesi ve bu nedenle ortaya çıkabilecek karışıklığı ortadan kaldırmak için yerleştirme puanı yeni hesaplanan adayların puan kartlarında ikinci ek yerleştirmede kullanılmak üzere hesaplanan yerleştirme puanları için başarı sırasına yer verilmedi. Adaylar tercihlerini puanlarına bakarak yapacaklar.”

 

‘Online Tercih Danışmanlığı’ hizmeti devam edecek

 

Beykoz Üniversitesi ikinci ek yerleştirme kapsamındaki ‘Tercih ve Tanıtım Günleri’ yüz yüze ve online gerçekleştirilecek. YKS sürecinde online hizmet vermeyi sürdüren Beykoz Üniversitesi, ikinci ek yerleştirme boyunca da ‘Online Tercih Danışmanlığı’ hizmetine devam edecek. Adaylar, üniversitenin web sitesinde (www.beykoz.edu.tr) yer alan ‘Online Tercih Danışmanlığı’ formunu doldurarak bu hizmetten yararlanabilecekler. Ayrıca dileyenler hafta içi 09.00-17.00 saatleri arasında üniversitenin Kavacık Yerleşkesine gelerek üniversite, programlar, burslar ve tercihleri hakkında tercih danışmanlarından bilgi alabilecekler.

 

 

 

EDİTÖRE NOT: Yenilikçi vizyonu temsil eden, kalite odaklı, uluslararası yeni nesil bir üniversite olarak dikkat çeken Beykoz Üniversitesi’nin temeli İstanbul Kavacık’ta 2008 yılında Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nun kurulması ile atıldı. Türkiye Lojistik Araştırmaları ve Eğitimi Vakfı tarafından 2016 yılında kurulan üniversitenin kurucu rektörlüğünü, halen üniversitenin Rektörü olan Prof. Dr. Mehmet Durman yaptı. Beykoz Üniversitesi bünyesinde bir lisansüstü programlar enstitüsü, dört fakülte, iki yüksekokul, iki meslek yüksekokulu bulunuyor. Üniversitede, “İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Sosyal Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi” lisans eğitimi verirken, “Yabancı Diller Yüksekokulu ve Sivil Havacılık Yüksekokulu” ile “Meslek Yüksekokulu, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu” da önlisans eğitimi veriyor. “Fark yaratan bir üniversite olma” hedefiyle akademik hayatta varlığını sürdüren Beykoz Üniversitesi’nin öğrenci sayısı 5 bin 133 iken, bugüne kadar verilen mezun sayısı 6 bine yaklaştı. İstanbul Beykoz’daki beş yerleşkede eğitim-öğretime devam eden Beykoz Üniversitesi, 231 akademisyen ve 74 idari personel, uygulamalı ve kişiye özel eğitim programları ile öğrencilerini hayata ve hayallerindeki mesleğe hazırlıyor.

REKLAM ALANI