Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

İhtiyaç Sahibi Ailelerimize Ücretsiz Patates ve Soğan Dağıtımı Yapılıyor

İhtiyaç Sahibi Ailelerimize Ücretsiz Patates ve Soğan Dağıtımı Yapılıyor
12.04.2021
A+
A-

İhtiyaç Sahibi Ailelerimize Ücretsiz Patates ve Soğan Dağıtımı Yapılıyor

İhtiyaç Sahibi Ailelerimize Ücretsiz Patates ve Soğan Dağıtımı Yapılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile patates ve soğan üreticisine destek olmak amacıyla Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından alımı yapılan ürünler ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz olarak dağıtılıyor.

İstanbul’da 164 bin haneye dağıtımı yapılacak ürünler, Tuzla’ya ulaştı. İstanbul Vali Yardımcısı Özlem Gevrek Bozkurt, Tuzla Kaymakamı Ali Akça, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca ve İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nihal Tehnova, Niğde ve Nevşehir’den ilimize ulaşan tırları karşıladı.

Vali Yardımcısı Bozkurt Gevrek, ürünlerin dağıtımı ile ilgili yaptığı basın mensuplarına yaptığı açıklamada; “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile patates ve soğan üreticimize destek olmak amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığımıza bağlı Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından alımı yapılan ürünler, ihtiyaç sahibi ailelerimize ücretsiz olarak dağıtılmaktadır.

Bu kapsamda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızca İstanbul’umuzda belirlenen 164.000 haneye yardım yapılması planlandı.

İstanbul Valiliğimizin Koordinasyonuyla, 39 İlçe Kaymakamlığımızın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, bu yardımların ulaştırılacağı ihtiyaç sahibi ailelerimizi belirlediler.

İlimize gelen araçları Tuzla ilçemizdeki bu alanda karşılıyoruz. Niğde ve Nevşehir’den patates yüklenen 10 tırdan 4’ü şu an ilimize ulaşmış bulunuyor. Diğer 6 aracı da gün içerisinde bekliyoruz.

Bu ürünleri Anadolu Yakasındaki 10 ilçemize (Adalar, Ataşehir, Kartal, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sultanbeyli, Şile, Tuzla ve Ümraniye) dağıtıyoruz.

İlimize yapılacak sevkiyatları, hemen kaymakamlıklarımızca tahsis edilen dağıtım araçlarına naklediyor ve süratle sevk ediyoruz. İhtiyaç sahibi her haneye (10 kilo kuru soğan ve 20 kilo patates paketi olarak) ulaştıracağız.” değerlendirmelerinde bulundu.

Vali Yardımcısı Bozkurt Gevrek, devletimizin; çiftçinin ve yardıma muhtaç vatandaşların her zaman yanında olduğunun güzel bir göstergesi olan bu hizmetin hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını tamamladı.

REKLAM ALANI