Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

HALİLİYE BELEDİYESİ TÜM EKİPLERİYLE KURBAN BAYRAMINA HAZIR

HALİLİYE BELEDİYESİ TÜM EKİPLERİYLE KURBAN BAYRAMINA HAZIR
08.07.2022
A+
A-

HALİLİYE BELEDİYESİ TÜM EKİPLERİYLE KURBAN BAYRAMINA HAZIR

Bir 1 kişi görseli olabilir
Kurban Bayramı öncesi çalışmalarını hızla sürdüren Haliliye Belediyesi, bir yandan Temizlik İşleri Müdürlüğü ile kurban kesim yerlerini bayrama hazırlıyor, bir yandan ise Zabıta Müdürlüğü ile sahadaki denetimlerine ara vermiyor.
Haliliye Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi hiçbir olumsuzluk yaşanmaması için sahadaki tüm hazırlıklarını tamamladı.
Kurban Bayramı süresinde yaklaşık 500 personel ve 150 aracıyla sahada olacak olan Haliliye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü hazırlıklarını sürdürüyor. Kurban kesim yerlerini bayrama hazırlayan ekipler, vatandaşların hiçbir olumsuzluk yaşamaması için temizlik çalışmalarını yürütüyor. Belediye tarafından belirlenen kesim ve satış yerlerini dezenfekte edip, ilaçlayan ekipler, bayram süresince tüm ekipmanlarıyla kesim ve satış yerlerinde hazır bulunacak. Kurban kesimi sonrası istenmeyen görüntülerin önüne geçilmesi adına ise alanlarda çamaşır suyu ve gül suyu ile temizlik çalışmaları sürdürülecek.

Bir 2 kişi ve su kütlesi görseli olabilir
ZABITA EKİPLERİ KESİM YERLERİNİ DENETLEDİ
Bayram dolayısıyla market ve bakkallarda denetimlerini artıran ve son kullanma tarihi geçmiş şeker ile çikolataları imha eden Zabıta Müdürlüğü ekipleri de kurban satış yerlerindeki denetimlerine devam ediyor. Kurban satış yerlerinde satıcıları bilgilendiren ekipler, alanlarda sabit ekiplerin bulunacağını belirterek, vatandaşların huzurlu bir şekilde alışveriş yapması adına gereken tüm tedbirlerin alındığını ifade etti.

Bir 6 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir
BOĞA YAKALAMA TİMİ SAHADA OLACAK

Fotoğraf açıklaması yok.
Kurban Bayramında boğa kaçma olaylarının önüne geçilmesi için Boğa Yakalama Timine ise eğitim verildi. Bayram boyunca sahada görev alacak olan 4 kişilik ekip, bayram öncesi son çalışmalarını gerçekleştirdi. Kaçan kurbanlıklar için yakalama ipi ve uyuşturucu iğne ile müdahalede bulunacak olan ekipler, hayvanların zarar görmemesi için çalışmalarını kasap ve veteriner denetiminde sürdürecek.

 

Öte yandan, belediye tarafından yapılan açıklamada vatandaşların bayram boyunca yaşayabilecekleri olumsuzlukları “444 22 63” numaralı İletişim Merkezi aracılığıyla aktarabilecekleri belirtildi.

 

REKLAM ALANI