22 Mart 2026,15:01
ANKARA – Şanlıurfa Karakeçililer Derneği Genel Başkanı Halil Karakeçili, dernek faaliyetleri kapsamında önemli bir kültürel etkinliğe imza atacaklarını duyurdu.
Karakeçili, yaptığı açıklamada, Karakeçili kültürünün en önemli simgelerinden biri olan kıl çadırın yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla özel bir program düzenleyeceklerini belirtti.
Açıklamasında, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Karakeçili, şu ifadelere yer verdi:
“Şanlıurfa Karakeçililer Derneği olarak, 23 Mart 2026 tarihinde Van’ın Tuşba ilçesinde kadim kültürümüzün simgesi olan kıl çadırımızı kuruyoruz. Bu etkinliğimizle hem kültürel mirasımızı yaşatmayı hem de gelecek nesillere aktarmayı hedefliyoruz.”
Karakeçili, tüm vatandaşları ve kültüre gönül verenleri düzenlenecek etkinliğe davet ederek, bu tür organizasyonların toplumsal dayanışmayı güçlendirdiğini ifade etti.
Program kapsamında geleneksel yaşamın izlerinin yaşatılacağı, Karakeçili kültürüne ait değerlerin tanıtılacağı ve çeşitli etkinliklerin gerçekleştirileceği bildirildi.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
ABDULLAH YİĞİT-ANKARA
Ryazan bölgesindeki Birleşik Rusya üyeleri, çocuklar ve yetişkinler için eğlence etkinlikleri düzenledi
Ryazan bölgesinde, Birleşik Rusya üyeleri kadınlar için bir öz tanıtım semineri düzenledi
KRAL GAZETECİ ABDULLAH YİĞİT `TEN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ KUTLAMA MESAJI
HALİL KARAKEÇİLİ`DEN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ KUTLAMA MESAJI
Birleşik Rusya, Nizhny Novgorod’da İkinci Dünya Savaşı gazileri için bir konser düzenledi
Hastaneler, meydanlar ve köprüler: Birleşik Rusya, bölgelerdeki kamu programlarına ait tesislerdeki büyük onarımları yakından takip etti