Orman Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Çelik ile Fidanlık ve Tohum İşleri Dairesi Başkanı Fahrettin Ay , Ağaçlandırma Daire Başkanı İbrahim Yüzer ve Silvikültür Daire Başkanı kahraman Temur, Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğünde bir dizi incelemelerde bulundu. Genel Müdür Yardımcımız Mehmet Çelik ve Daire Başkanlarımıza Bölge Müdürümüz Cevdet Çiçek eşlik etti.
Diyarbakır, Batman, Siirt, Şırnak ve Mardin’de Doğal olarak yetişen yabani menengiç ağaçları, fıstık aşılanmaya hazırlık çalışmalarına başlandı.
Orman Genel Müdürlüğünce yürütülen proje kapsamında orman köylüsünün yüzü, dağlık alanlarda yetişen menengiç ağaçlarının Siirt’ten getirilen aşılarla fıstığa dönüştürülmesiyle gülecek. Çiftçiler için önemli bir gelir kaynağı olan fıstığı il genelinde yaygınlaştırmak ve orman köylüsüne gelir sağlamak amacıyla yürütülen proje ile dağlık alanlarda doğal olarak yetişen menengiç ağaçlarına aşılama hazırlık çalışmaları devam ediyor. Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince Siirt, Diyarbakır, Batman, Mardin, Şırnak, Şanlıurfa ve Adıyaman’da yürütülen Özel Ağaçlandırma ve Rehabilitasyon Projesi sonuç vermeye başladı.
Orman Genel Müdür Yardımcımız Mehmet ÇELİK, Orman Genel Müdürlüğü, kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla bölgede orman köylüsüne gelir getirecek çalışmalara ayrıca önem veriyor. Şanlıurfa OBM de sorumluluk alanında bulunan Güneydoğu dağlarından orman köylüsüne gelir sağlayacak çalışmalar yapıyor. Diyarbakır, Adıyaman, Siirt, Şırnak ve Batman’da yabani ağaçlar tespit edilerek aşılama çalışması yapılıyor. Böylece yabani ağaçlar orman köylüsüne gelir kapısı oluyor.
‘’Tüm alanlardaki aşılama bitikten sonra Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde dağlardaki fıstık ve alıç aşılanan menengiç ağaçları orman köylüsünün gelir kapısı haline gelecek’’ bakım çalışmalarını yerinde inceleyerek yabani menengiç ağaçlarını aşılayarak ve açık alanlarda dikim yaparak halkın gelir seviyesini yükseltmeye hedeflemekteyiz. orman arazisinde doğal olarak yetişen ve 4 yıl önce fıstık aşılanan yabani menengiç ağaçları, yöre halkı için gelire dönüşecektir. Amacımız orman köylüsünün refah seviyesi yükseltmek ve Orman köylüsüne atılan adımlarla özellikle köylerden kente göç etmiş, iş arayışı içinde olanlar için çok büyük bir fayda sağlayacaktır. İstihdama yönelik proje olacaktır’’ ifadelerini kullandı.
HABER:ABDULLAH YİĞİT
В Краснодаре «Единая Россия» устроила для детей участников СВО экскурсию в аэродинамический комплекс
Birleşik Rusya, Lipetsk Oblastı’ndaki Dankov’da, SVO katılımcılarının anısına vatansever bir etkinlik düzenledi
Birleşik Rusya, Voronezh bölgesindeki kırsal bir toplum merkezine modern ses ekipmanları temin edilmesine yardımcı oldu
Birleşik Rusya partisinin “Güçlülerin Seçimi” projesi kapsamında Vladimir’de bir sambo turnuvası düzenlendi
Во Владимире по партпроекту «Единой России» «Выбор сильных» состоялся турнир по самбо
«Молодая Гвардия» и «Волонтёрская Рота» организовали в Санкт-Петербурге массовую зарядку в честь Дня космонавтики