Şırnak’ın İdil ilçesinde 230 hektarlık ormanlık arazide tespit edilen yabani alıcın ekonomiye kazandırılması için aşılama çalışması başlatıldı.
Şırnak’ın İdil ilçesindeki dağlarda bulunan alıçlar, aşılama çalışması tamamlanarak 3 yıl bakımı yapıldıktan sonra köylülere tahsis edilecek. Bölge ekonomisine önemli girdi sağlanması hedeflenen çalışmayla Şırnak’ın adını alıçla da duyurması planlanıyor.
Türkiye genelinde ses getirdi. Yabani alıç bulunan köylerimizden de ciddi talep var” dedi. Projeyi Şırnak ve Güneydoğu’nun genelinde uygulamayı hedeflediklerini vurguladı. Şuanda alanların tespit edilerek projelendirmesinin yapıldığını dile getirdi.
“Köylümüz bu işe duyarlı”
Alıcın kırsal bölgelerde bilinen bir meyve olduğunu belirten Orman Bölge Müdürümüz Cevdet ÇİÇEK, yabani olanlarının küçük meyveli ve bol tohumlu, aşı yapılan alıcın ise meyve olarak büyük olduğunu ifade etti.
Orman Bölge Müdürümüz Cevdet ÇİÇEK, “Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü 3 yıl buranın bakımını yapacak. Ardından köy halkına tahsis edilecek.
MÜSLÜM İLYASOĞLU-ŞANLIURFA
TURAN BİRLİKLERİ TEŞKİLATI GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MEHMET SALİH CAN`DAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI
İBRAHİM İPEK`TEN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI
MEHMET TÜRKİ GÜNDOĞAN `DAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI
AZİZ AKKUŞ `TAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI
MEHMET KIZIL’DAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI
ALİ SÖKMEN ‘DEN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI