Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Finans Uzmanı Akademisyenlerden bir ilk

Finans Uzmanı Akademisyenlerden bir ilk
15.10.2021
A+
A-

Finans Uzmanı Akademisyenlerden bir ilk

Türkçe ve İngilizce hazırlanan Finansal Yönetim kitabı, akademisyen, öğrenciler ve iş dünyasının kullanımına sunuldu.

İngilizce ve Türkçe eğitim veren üniversitelerde rahatlıkla kullanılabilecek Finansal Yönetim / Financial Management kitabı, teorik olduğu kadar pratik içerikleriyle de bir ders kitabının çok ötesinde. Öğreten değil, öğrenen bakış açısı ile müfredata bambaşka bir vizyon getiriyor. Finans Uzmanı akademisyenler tarafından, finansal yönetim alanında İngilizce ve Türkçe kavramları birlikte sunarak büyük bir eksiliğe çözüm getirmek için hazırlanan kitap, akademisyen ve öğrencilerin yanı sıra iş dünyası ile finansal yönetimi öğrenmek isteyenlere hitap ediyor.

İstanbul – 14 Ekim 2021

Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Finans Uzmanı Prof. Dr. Saim Kılıç ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Alp, finansal yönetim müfredatı için birlikte hazırladıkları bu yenilikçi kitabı diğerlerinden ayıran üç temel özellik olduğunu ifade ettiler. Bu dönemde lisans ya da lisansüstü öğrencilerin, işe yeni girecek mezunların, finansal yönetimi öğrenmek isteyen profesyonellerin başucu rehberi niteliğinde olduğunu dile getirdiler.

Prof. Dr. Saim Kılıç, bir üniversitenin en önemli sorunluluğunun evrensel bir eğitim vermek olduğu kadar bilimsel kaynak üretmek olduğuna değinerek finans alanında hazırladıkları kitabın önemli bir boşluğu dolduracağına inandıklarını dile getirdi. “Herhangi bir yerinden açtığınızda sol tarafta anlatılan konunun Türkçesini, sağ tarafta ise İngilizcesini görüyorsunuz. Kitap bu yönüyle finansal yönetim kitapları arasında Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyor.” dedi. Prof. Dr. Saim Kılıç, özellikle İngilizce eğitim veren üniversitelerde, öğrencilerin yalnızca İngilizce yazılmış kitaplara baktıklarında bazı kavramları ve konuları hem ana dilleri olmaması hem de konunun teknik olması nedeniyle anlamakta zorlandıklarını gözlemlediklerini anlattı. Aynı şekilde üniversiteyi bitirip iş sınavlarına giren yeni mezunlardan, İngilizce diliyle eğitim almışlarsa Türkçe, Türkçe diliyle eğitim almışlarsa İngilizce soru sorulduğunda kavramların karşılıklarını hatırlayamadıkları yönünde çok sayıda geri dönüş aldıklarına dile getirdi. Keza, bir şirket veya finansal kuruluş çalışanından yabancı dilde sunum yapması istendiğinde, o çalışanın hangi kavramı kullanacağın bulmak için ilave zaman ve çaba harcadığına şahit olduklarını belirten Saim Kılıç, finansal yönetimi İngilizcesiyle ve Türkçesiyle birlikte veren bu kitabın, hem öğrencilere, yeni mezunlara ve hem de profesyonellere uygun bir çözümler sunduğuna dikkat çekti.

Prof. Dr. Ali Alp ise hedef okuyucu kitlesini de dikkate alarak finansal yönetime ilişkin kavramların ve konuların oldukça sistematik, basit ve anlaşılır bir dille, bol örnekle, teorisinin yanında pratiğine yer verilerek anlatıldığına değindi. Kitabın öğreten değil, öğrenen bakış açısıyla yazıldığını, finansal yönetimin tüm temel konularını kapsadığını belirtti. Genelde iki kitapta verilen “finansal yönetim” ve “işletme finansmanı” ana konularının tamamı tek kitapta toplanarak kullanım pratiği sağladığını ifade etti.

Prof. Dr. Saim Kılıç, akademik ve özel sektördeki tüm tecrübelerini bu kitaba yansıttıklarını ve detay içeren teknik tartışmalardan mümkün olduğunca kaçındıklarını dile getirdi. Bu nedenle okuyanların, teori ile pratiğin harmanlandığını göreceklerini söyledi.

Akademisyen yazarlar, kitabın bütün bu özellikleriyle üniversitelerin lisans ve yüksek lisans öğrencileri, iş sınavlarına hazırlanan yeni mezunlar, İngilizce mesleki dil seviyesi yeterli olmayanlar, şirketlerde ve

finansal kuruluşlarda yeni işe başlayan profesyoneller, finansçı olmayanlar ve finansal yönetimi ilk kez öğrenmek isteyen herkes için önemli bir başvuru kaynağı olacağına inandıklarını dile getirdiler.

REKLAM ALANI