Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

EXPOBEL ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE TEKNOLOJİ FUARI ZİYARETÇİLERİNE KAPISINI GAZİANTEP’TE AÇIYOR

EXPOBEL ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE TEKNOLOJİ FUARI ZİYARETÇİLERİNE KAPISINI GAZİANTEP’TE AÇIYOR
05.10.2021
A+
A-

EXPOBEL ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE TEKNOLOJİ FUARI ZİYARETÇİLERİNE KAPISINI GAZİANTEP’TE AÇIYOR

-E-BELEDİYECİLİK HİZMETLERİ VE ÇEVRE PROJELERİNİN ÖNCÜSÜ GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR, TEKNOLOJİ FUARINA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Türkiye Belediyeler Birliği’yle Akort Fuarcılık iş birliğinde EXPOBEL Çevre, Şehircilik ve Teknoloji Fuarı, Türkiye’de ilk kez kapılarını çevre projeleri ve teknolojik alt yapısıyla örnek bir kent profili haline gelen Gaziantep’te Orta Doğu Fuar Merkezi’nde ziyaretçileriyle buluşuyor.

Türkiye Belediyeler Birliği’yle (TBB) Akort Fuarcılık iş birliğinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, ASELSAN, TÜBİTAK MAM, TÜBİTAK, Devlet Malzeme Ofisi (DMO), TÜRKSAT, Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Şahinbey ve Şehitkamil belediyelerinin katkılarıyla EXPOBEL Çevre, Şehircilik ve Teknoloji Fuarı’nın açılışı için Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde tüm hazırlıklar tamamlandı. Teknoloji ve çevre eksenli EXPOBEL fuarında Gaziantep’in tercih edilen ilk il olmasında; hizmete aldığı e-belediyecilik sistemleri ve çevre projeleri etkili oldu. Özellikle küresel dünyanın teknolojik altyapısına şehri entegre edecek, “Yazılım Köyü”, “Veri Koordinasyon Merkezi” ve “Robotik Kart Atölyesi” ile pandemi sürecinde değeri bir kez daha gözler önüne gelen çevre sağlığını güçlendirecek “Oğuzeli/Bağbaşı Biyogaz Tesisi”, “Bağlarbaşı GES Projesi” Türkiye’de emsal niteliğinde uygulamalar arasında yer aldı.

EXPOBEL Çevre, Şehircilik ve Teknoloji Fuarı ile belediyeler, kamu kurum ve kuruluşları, müteahhitler, kooperatifler, mühendisler, mimarlar, çevre düzenlemecileri, üniversiteler ve hastaneler başta olmak üzere tedarikçi ve tüketici bir araya getirilecek. Fuara eş zamanlı olarak düzenlenecek paneller ve toplantılar ile de sosyal ve kültürel belediyecilik konularında en son gelişmeler mercek altına alınacak. Özellikle pandemi sonrası kurulacak yeni dünya düzeninin kodlarını oluşturan ulaşım, güvenlik, tarım, sağlık, eğitim, gıda güvenliği ve tedarik zinciri alanlarında yeni teknolojiler ve akıllı uygulamaları hayata geçiren belediyeler öne çıkarılacak.

ŞAHİN: FUARDA ŞEHİRCİLİK VE BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI İÇİN ORTAYA KONULMUŞ YENİLİKLER SERGİLENECEK

EXPOBEL Çevre, Şehircilik ve Teknoloji Fuarı’na ev sahipliği yapacak Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, belediyecilik anlayışının ilerleyen teknoloji ile farklı bir boyut kazandığını belirterek şunları söyledi: “Belediyeciliğin artık sadece altyapı ile sınırlanamadığı bir dönem yaşıyoruz. Belediyecilik, denince aklımıza çok daha fazla unsur ve çalışma alanı geliyor. Çevreyi, insanı, kültürü, sosyal yapıyı önemseyen, teknoloji sayesinde akıllı şehirleri ön plana çıkaran belediyecilik anlayışının hakim olduğu zaman diliminde yaşıyoruz. Bunun yanı sıra hızla büyüyen ve gelişen şehirlerimiz, tüm dünyada olduğu gibi hava, su ve toprak kalitesinin korunması başta olmak üzere çeşitli çevresel sorunlarla da mücadele ediyor. Tüm küresel sorunlara çözümler yerelde, yerel yönetimlerin uğraşlarıyla bulunuyor. Özellikle pandemi sonrası kurulacak yeni dünya düzeninde ulaşım, güvenlik, tarım, sağlık, eğitim, tedarik zinciri alanlarında yeni teknolojiler ve akıllı uygulamaları hayata geçiren belediyeler daha çok ön plana çıkacak. Bu vizyonla, 6-9 Ekim tarihlerinde Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle EXPOBEL Çevre, Şehircilik ve Teknoloji Fuarı düzenleniyor. İlk olarak Gaziantep’te düzenlenecek ve sonrasında Anadolu’nun farklı coğrafyalarına yayılacak bu fuarda şehircilik ve belediyecilik anlayışı için ortaya konulmuş yenilikler ve gelişmeler sergilenecek. EXPOBEL fuarımızda belediyelerimizi ve belediyecilik alanında faaliyet gösteren firmaları bir araya getiriyor. Panellerimizde fikir paylaşımına imkan hazırlıyor. Ayrıca teknik gezi ve heyet görüşmeleri ile belediyeler arası iş birliğinin ve en iyi uygulama modellerinin yaygınlaşmasını sağlıyoruz. Fuarımıza ister stant açarak ister panellere katılarak ister ziyaretçi olarak katılabilirsiniz, sizi ağırlamaktan onur ve mutluluk duyacağımızı bilmenizi isterim.”

AKKAYA: BELEDİYELERİN ÖRNEK UYGULAMALARI VE PROJELER GÖRÜCÜYE ÇIKACAK

Akort Fuarcılık Başkanı Hülya Akkaya ise fuarın hem belediyeler hem de tedarikçi firmalar için önemli bir fırsat olacağını söyledi. EXPOBEL ile belediyeler, kamu kurum ve kuruluşları, müteahhitler, kooperatifler, mühendisler, mimarlar, çevre düzenlemecileri, üniversiteler ve hastaneler başta olmak üzere tedarikçi ve tüketiciyi bir araya getireceklerini bildiren Akkaya, örnek uygulama ve projelerin EXPOBEL’de görücüye çıkacağını dile getirdi. Akkaya, fuara eş zamanlı olarak düzenlenecek paneller ve toplantılar ile de sosyal, kültürel ve teknolojik belediyecilik hususlarında en son gelişmelerin paylaşılacağını dile getirdi.

 

REKLAM ALANI