Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Emine Erdoğan, İspanya Hükûmet Başkanı Pedro Sanchez‘in eşi Maria Begona Gomez Fernandez ile bir araya geldi

Emine Erdoğan, İspanya Hükûmet Başkanı Pedro Sanchez‘in eşi Maria Begona Gomez Fernandez ile bir araya geldi
18.11.2021
A+
A-

Emine Erdoğan, İspanya Hükûmet Başkanı Pedro Sanchez‘in eşi Maria Begona Gomez Fernandez ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Türkiye-İspanya Hükûmetlerarası 7. Zirvesi’ne katılmak üzere Türkiye’ye resmî ziyarette bulunan İspanya Hükûmet Başkanı Pedro Sanchez Perez-Castejon’un eşi Maria Begona Gomez Fernandez ile bir araya geldi.

Emine Erdoğan, konuk Hükûmet Başkanı’nın eşi Fernandez’i Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde karşıladı. Yaklaşık 45 dakika müzeyi gezen Emine Erdoğan ve Fernandez’e Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz ve Müze Müdürü Yusuf Kılıç da eşlik etti.

Ziyaretin ardından, iki lider eşine müzenin yüzüncü yılına özel kitap ve Hitit Güneş Kursu plaketi takdim edildi.

Daha sonra Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’ne geçen Emine Erdoğan ve konuk Fernandez’e, Cihannüma salonundaki İspanya kitaplığı bölümünde bulunan kitaplara ilişkin bilgilendirmede bulunuldu.

Emine Erdoğan ve Fernandez, ardından sergi salonuna gelerek Türkiye Dokuma Atlası Sergisi’ni ziyaret etti.

Burada Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası mensubu kemanist Ayça Akünal tarafından karşılanan lider eşlerine Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası mensuplarından oluşan bir grup tarafından müzik dinletisi sunuldu. Ardından Fernandez, Emine Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Serası’ndaki çay davetine eşlik etti. Lider eşleri daha sonra resmî akşam yemeğine katılacak.

Kaynak:https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/133546/emine-erdogan-maria-begona-gomez-fernandez-ile-bir-araya-geldi

REKLAM ALANI