Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Eldar Hasanov’dan Romanya’da Kur’an-ı Kerim’e büyük hizmet!

Eldar Hasanov’dan Romanya’da Kur’an-ı Kerim’e büyük hizmet!
01.10.2021
A+
A-

Azerbaycan’ın Romanya’daki eski Büyükelçisi Prof. Dr. Eldar Hasanov’un çok önemli bir hizmeti daha ortaya çıktı.  Moldova ’lı bir papazın İslam’a ve Peygamber Efendimize ağır hakaretlerde bulunduğu sözde Kur’an Tefsiri ( Kara Kitap) a karşı Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı’yla İşbirliği yapan Prof. Dr. Eldar Hasanov’ un Romence gerçek bir Kur’an-ı Kerim tefsiri yazdırarak, İslam dinini aşağılayan Kara Kitabı toplattırdığı belirtildi. Konuyla ilgili olarak Romanya’nın başkenti Bükreş’te duayen gazeteci Dr. Seyfullah Türksoy’un sorularını cevaplayan Romanya -Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Atalay, “Büyükelçi Prof. Dr. Eldar Hasanov’ un hizmetleri saymakla bitmez.

Bir 1 kişi görseli olabilir

Bu hizmetlerden en önemlilerinden biri yüce dinimize, kutsal kitabımıza ve şanlı Peygamberimize ağır hakaretler içeren bir kitabı toplatarak Romence gerçek bir Kur’an-Kerim tefsiri yaptırmasıdır. Tefsiri kendi imkanlarıyla rahmetli Prof. Dr. Mustafa Mehmet’e yaptırmıştır.” dedi.

Bir 3 kişi, ayakta duran insanlar, açık hava ve ağaç görseli olabilir

Büyükelçi Prof. Dr. Eldar Hasanov’un milli ve dini meselelerdeki hassasiyetine dikkat çeken Tamer Atalay, “Sırbistan’ın başkenti Belgrad’ taki en önemli Osmanlı yadigarı olan Bayraklı Camii de Eldar bey sayesinde onarılmış ve yok olmaktan kurtarılmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan, bu tarihi camide Kur’an tilavet etmiştir. Bayraklı Camii ve Külliyesi tarihimizin aziz bir hatırası olarak bugün dimdik ayaktadır ve ibadete açıktır. Bu büyük hizmetleri yaparak bölgede yaşayan herkesin gönlünde taht kuran Büyükelçimiz Sayın Prof. Dr. Eldar Hasanov ’a ne kadar teşekkür etsek azdır” şeklinde konuştu.

ABDULLAH YİĞİT-ROMANYA

REKLAM ALANI