Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Dr. Mehmet Birekul Berat Kandilini Kutladı

Dr. Mehmet Birekul Berat Kandilini Kutladı
26.03.2021
A+
A-

Hüma Okulları Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Birekul Berat Kandili mesajı yayınladı.

Berat Kandili, İslam aleminde mübarek Ramazan ayının müjdeleyicisi olarak görülmektedir. Kelime anlamı olarak ise “berat”, günahlardan arınma, temize çıkma, ilahi af ve rahmete nail olma anlamlarına gelmektedir. Bu nedenle Dr. Birekul “Üç ayların manevi havası içerisinde idrak edeceğimiz kutsal gecelerden biri olan ve bizlere Ramazan ayını müjdeleyen Berat Kandili’ne bir kez daha erişmenin mutluluk ve heyecanı içerisindeyiz” diyerek günün anlam ve önemine dikkat çekerek; iyi niyet ve temennilerini iletti.

Berat Kandili’nin önemine ve anlamına dikkat çeken Dr. Mehmet Birekul “Berat Kandili, Allah´ın bütün kullarına rahmet kapılarını açarak bağışladığı, dualarına karşılık verdiği, günahlarını affettiği, yapılan ibadetleri mükâfatlandırdığı mübarek gecelerden biridir. Müslümanlara suç ve yanlışlardan kaçınmayı, günahlardan arınmayı, affedilmenin yanında affedici olmayı, bağışlanma isteğinin yanında bağışlayabilme bilincini de kazandırır. Beratın ilk şartı, kimlerden ve nelerden uzak duracağımızı; kimlere ve nelere yakın olacağımızı bilmektir. Bu itibarla Berat, ruhumuza ağır gelen her türlü dert ve sıkıntıdan, hata ve günahtan, insana yakışmayan söz, tutum ve davranıştan “berat etmek” için Cenab-ı Allah’ın bizlere sunduğu bir fırsattır.

Berat gecesinin anlamını idrak eden herkes, Yüce Allah’ın Kur’an-ı Kerim’deki; “…Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin! Çünkü Allah bütün günahları bağışlar. Şüphesiz ki O, çok bağışlayan, çok esirgeyendir” müjdesinin farkına varmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta aziz milletimiz olmak üzere, tüm İslâm âleminin Berat Gecesi’ni tebrik ediyorum. Bu mübarek gece vesilesiyle, milletimizin her türlü dert ve sıkıntıdan kurtulmasını diliyor; Ramazan ayına, günah yüklerimizden arınmış gönüllerle, berat etmiş olarak girebilmeyi Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. “ dedi.

BEDRETTİN YALÇIN -KONYA

REKLAM ALANI