Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Diyarbakır’dan Dünyaya Uzanan Lezzet Serüveni

Diyarbakır’dan Dünyaya Uzanan Lezzet Serüveni

Diyarbakır’dan Dünyaya Uzanan Lezzet Serüveni

Vali Münir Karaloğlu, tadıyla dünya mutfaklarına lezzet katan kurutulmuş Diyarbakır domatesinin üreticilerini ziyaret etti.

Vali Münir Karaloğlu, Karacadağ bölgesinde üretilerek dünyanın birçok ülkesine ihraç edilen ve üretim aşamasında yüzlerce kişiye istihdam imkanı sağlayan kurutulmuş domates üreticileri ve çalışanlarını ziyaret etti.

Pirinçlik mevkiinde, Manisa’nın Ahmetli ilçesinden gelen işletmeci Muzaffer Işıklı ve üreticilerle bir araya gelen Karaloğlu, devam eden hasatta çalışan işçilerle domates topladı, kurutma alanını gezdi.

“Diyarbakır sadece Türkiye’yi değil dünyayı da besleyebilecek imkânları olan bir bölge”

Karaloğlu, burada yaptığı açıklamada, Diyarbakır’ın Türkiye’nin en önemli tarımsal merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

Diyarbakır ve bölge çiftçisi için yeni bir tarımsal faaliyet olan domates kurutma çalışması için buluştuklarını belirten Karaloğlu, “Diyarbakır’da tarımsal sulama imkanları arttıkça Diyarbakır sadece Türkiye’yi değil dünyayı da besleyebilecek imkânları olan bir bölge.” ifadelerini kullandı.

“Anlaşmalı çiftçilikleri teşvik ediyoruz”

Karaloğlu, işletmeci Işıklı’nın, fide, gübre, sulama sistemi ve alım garantisi vererek gerçekleştirdiği çalışmanın çiftçiye büyük bir avantaj sağladığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Çiftçi için en zor iş ürettiğini pazarlamaktır. Çiftçi ektiği üründen aldığı nihai ürünün satış fiyatını biliyorsa çok rahat hareket ediyor. Burada en önemli şey çiftçi üreteceği domatesin kilosunu kaç kuruştan vereceğini bilmesi. Bu çiftçi için büyük bir avantaj. Onun için anlaşmalı çiftçilikleri teşvik ediyoruz. Diyarbakır’da önümüzdeki dönem sulama imkanları arttıkça, açık alan sebzeciliğinin de gelişeceğini öngörüyoruz.”

Kentte, 122 bin dönüm alanda sebze yetiştirildiğini ve önümüzdeki dönemde ekilen alan ve ürünlerin artacağını öngördüklerini aktaran Karaloğlu, şunları dile getirdi:

“Muzaffer Bey’in önümüzdeki dönem yine sözleşmeli çiftçilik kapsamında 1.000 dönüm Diyarbakır’da çilek ektirme gibi ikinci bir hedefi var. Bu faaliyetleri inşallah hem çiftçimizin gelirini artıracak hem de Türkiye’den dünyaya daha çok tarımsal ürün ihracat etme imkanımızı artırmış olacak. Ben hem tarlada emek veren çiftçimize hem bu organizasyonu yapıp Diyarbakır’a bu imkânı sağlayan işletmemize iş insanımıza çok teşekkür ediyorum.”

Kaynak:http://www.diyarbakir.gov.tr/

REKLAM ALANI