Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

DİLEK ÇAKIR SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNDE ADINDAN SÖZ ETTİRMEYE DEVAM EDİYOR

DİLEK ÇAKIR SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNDE ADINDAN SÖZ ETTİRMEYE DEVAM EDİYOR
06.09.2021
A+
A-

DİLEK ÇAKIR SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNDE ADINDAN SÖZ ETTİRMEYE DEVAM EDİYOR

Filika Medya Kurucusu Kadın girişimci Dilek Çakır Trakya da adından söz ettirmeye devam ediyor.
“Bizde Sizin Gibiyiz” adlı kısa filmi muhteşem bir organizasyonla Trakya da ki halkla buluşturdu. Özel çocukların okullarda dışlanmaması ,kabul görmesi onlarında sosyal ve kültürel bir çok alanda başarılı olabileceklerini bu filmde anlatmak istedi. Basının ve kurumlarında ilgi gösterdiği bu filmde Dilek Çakır’ın isteği aynı ilgiyi kurumların ve basının filmin gösterimi konusunda destek olmalarıydı.

Açıklama yok.

Dilek Çakır sosyal sorumluluk alanında ikinci projesini epilepsi konulu alanda gerçekleştirmeyi düşündü.Bunun için Epilepsi Dernek Başkanı Sn.Ebru Öztürk ile yola koyuldu.Yapımcılığını Dilek Çakır,yönetmenliğini KadirErgin,senaryosu Serkan Aygörenin üstlendiği film, Epilepsinin bir hastalık olmadığını ,intaharlarda ,dünyada ve ülkemizde birinci sırada olduğunu,engellik derecesinin saptanamadığı tek hastalık olmasından dolayı “Hayata Tutun” adlı kamu spotu filminin çekimlerine Ankara Büyükşehir Belediyesinde Start verildi..Filmde toplum içinde epilepsi nöbeti geçirenlere nasıl müdahale edilmesi gerektiğinin anlatıldığı filmde farklı meslek gurplarında filmde yer alıp toplum içindeki önemine değinildi.

Açıklama yok.
Filmde DentSPA Ağız ve Diş Sağlığı projeye destek olan yönetim kurul başkanı Dr.Ahnaf Aljajah,kurum yöneticis Abdullah Bekiroğlu konu epilepsi olunca mutlaka projenin içerisinde yer almak istediklerini belirtti. Ayrıca diş doktoru Şahin Durmuş Bey’in epilepsili kişilere derecelerine göre uygun tedavi yöntemi uyguladıklarını ve bir çok hastaların da kendi kurumlarına gelerek tedavi gördüklerini belirtti.
Filmde yer alacak diğer isimler sosyal sorumluluk alanında her zaman yanımızda olan ve bu konularda hassas olan Wilma Elles,Türkiyenin başarılı halk ozanı ve ünlü söz yazarı Abdurrahman Delen ,dünyaca ünlü 8 yaşındaki küçük ressam Mikail Akar ,Türkiyenin önde gelen spikeri Gülgün Feyman dır.
Kurum ve kuruluşlardan Ankara Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanı Mansur Yavaş,Kırklareli Belediyesi Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi film için desteklerini esirgemediler.
Filmin yol hizmetini Dokay Rent a car sağladı.

Filmin gösterimi konusunda Ankara Büyükşehir den metrobüslerde,bilbordlarda Ankara Belediye TV ve sosyal medyasında,İbb iletişim kanallarında yayınlanacağına dair söz alındı
Dilek Çakır , Filmin Lansmanının Şubat ayında İstanbul Swissotel The Bosphorus ‘un ev sahipliğinde gerçekleşeceğini belirtti ve destek olan,emeği geçen herkese basın aracılığıyla teşekkür etti.

 

Trakyanın Kırklareli ilinde çekimi gerçekleşen “Biz de Sizin Gibiyiz” farkındalık kısa filmi,down ve otizmli özel eğitimli çocukların, Trakya da ilk kez profesyonel oyuncularla bir araya getirip bu filmde buluşmuştur.
Yapımcılığını Filika Medya kurucusu Dilek Çakır’ın, yönetmenliğini Onur Öğdenin üstlendiği ve senaryosunu Sevtap Öcal Aşkının yazdığı “Biz de sizin gibiyiz” kısa filmi,kaynaştırma öğrencilerinin okula alışma sürecinde diğer çocukları bilinçlendirmek onlarında desteğiyle bu özel çocukların onlar için başarması zor olan her şeyi başarabileceklerini çocukların ve velilerin görmelerini sağlamayı hedeflemiştir.
Proje,özel eğitim kurumu rehber öğretmenin ifadesiyle iki ,üç çocuk da fiziksel ve sosyal gelişim sağlamıştır.Proje öncesi hazırlık aşamasında oyunculuk ve dans eğitimleri verilmiştir.
Filmin okullarda yayınlanması amaçlanmıştır. Film de rol alan Sinan Benger,Mehmet Çepiç,Ece Pirim,Şenol İpek bütün oyuncular gönüllü olarak rol almışlardır.Film hazırlıklarında özel çocuklarımız Burhan Özdemir ve Ege Erdoğan diğer çocuk oyuncu arkadaşları Kardelen Aşkın ,Ecrin Kiracı,Duru Engin,Elif Almira Barbin provalara dahil olarak keyifli zaman geçirmişlerdir.
Gecede Özel çocuklar, bir aydır hazırlandığı dans gösterilerini sergilemişler ayrıca otizmli Petek Pehlivan sahnede en çok sevdiği Babuba türküsünü seslendirmiştir.Gecenin ilerleyen saatlerinde Sinem Senna ve Enbe Orkestrasının solisti Erdem Seyhan sevilen şarkılarını özel çocuklar için söylemiştir.

Filmin yapımcısı Dilek Çakır, “Biz de sizin gibiyiz” filmine istinaden 17 Haziran 2021 tarihinde İstanbulda Uluslararası Best of Year awards ödül töreninde yılın en dikkat çeken kadın yapımcısı ödülünü almıştır.

Film Trakyadaki Belediyelerden Kırklareli,Büyükkarıştıran,Babaeski , Süleymanpaşa Belediyelerin ve sponsor firmaların destekleriyle çekilmiştir.

DİNÇER KARACALAR-İSTANBUL

REKLAM ALANI