Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Devlet Başkanı, Meclis Başkanı Yerlan Koshanov’u kabul etti

Devlet Başkanı, Meclis Başkanı Yerlan Koshanov’u kabul etti
01.06.2023
A+
A-

 

 

 

Olaylar
Akorda
Devlet Başkanı, Meclis Başkanı Yerlan Koshanov’u kabul etti
2023
8. toplantıda Parlamento alt meclisinin faaliyetleri hakkında Başkan’a bilgi verildi. Özellikle Meclis üyeleri, oturumun başından bu yana 75 yasa tasarısı üzerinde çalışıyor ve bunlardan 14’ü kabul edilerek Senato’ya gönderildi. Şu anda milletvekilleri, çevrimiçi platformlardaki faturaları, yasa dışı yollarla elde edilen varlıkların iadesini, Çocuklar için Ulusal Fon girişiminin uygulanmasını, kamu denetimini ve barınma ilişkilerinin iyileştirilmesini düşünüyor.

Yerlan Koshanov, seçmenlerle çalışmanın yoğunlaşmasından bahsetti: düzenli olarak vatandaş resepsiyonları yapılıyor, komitelerin tematik ve saha dışı toplantıları yapılıyor, milletvekili taleplerinde nüfusun akut sorunları daha aktif bir şekilde gündeme getirilmeye başlandı.

Cumhurbaşkanı, 2022 için cumhuriyet bütçesinin uygulanmasına ilişkin Hükümet ve Yüksek Sayıştay raporunun kamuya açık bir duruşması için hazırlanmakta olduğu konusunda bilgilendirildi.

 

 

 

Meclis Başkanı, parlamenter diplomasi çerçevesinde yürütülen çalışmaların sonuçları hakkında da bilgi verdi. Ayrıca oda, BM’nin desteğiyle düzenlediği Orta Asya Kadın Diyaloğu’nun ilk toplantısını bu yıl Haziran ayında Kazakistan’ın başkanlığında gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/glava-gosudarstva-prinyal-predsedatelya-mazhilisa-erlana-koshanova-304022

 

 

REKLAM ALANI