Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Devlet başkanı Kazakistan’ın jeoloji endüstrisinin gazilerini kabul etti

Devlet başkanı Kazakistan’ın jeoloji endüstrisinin gazilerini kabul etti
21.10.2023
A+
A-

 

 

 

Olaylar

Akorda

Devlet başkanı Kazakistan’ın jeoloji endüstrisinin gazilerini kabul etti

2023

Kassym-Jomart Tokayev, ülkenin jeoloji endüstrisinin onurlu isimleriyle bir araya geldi – Ulusal Bilimler Akademisi akademisyeni Serikbek Daukeev, Meridian Petroleum LLP başkanı Baltabek Kuandykov, K.I. Jeolojik Bilimler Enstitüsü müdürü. Satpayev Hero Zholtaev ve “Maden Kaynakları Akademisi” kamu derneği başkanı Bulat Uzhkenov.

 

 

 

Toplantıda Başkan, jeoloji endüstrisinin tüm toprak altı kullanımının ilerici gelişiminin temeli olduğunu ve ülke ekonomisinin önemli bir bileşeni olduğunu kaydetti.

 

 

 

 

Devlet Başkanı’na göre, endüstrinin özellikle jeolojik araştırma ve kapsamlı toprak altı çalışmaları açısından yeni bir ivmeye ihtiyacı var. Bu nedenle son Hitapta Hükümete jeolojik ve jeofizik araştırma alanını 2026 yılına kadar 2,2 milyon kilometre kareye çıkarma görevi verildi.

 

 

 

Kassym-Jomart Tokayev’in dediği gibi yabancı yatırımcıları, sermayeyi ve modern teknolojileri jeolojik araştırmaya çekmek için kapsamlı önlemler alınıyor. Aynı zamanda jeolojik alanın yatırıma açık olması ile devlet çıkarlarının sağlanması arasında bir dengenin korunması da önemlidir.

Jeoloji endüstrisindeki güncel konular ve teşvikine yönelik öneriler de tartışıldı.

 

 

 

Toplantının sonunda Kassym-Jomart Tokayev, gazilere yerli jeolojinin gelişimine önemli katkılarından dolayı şükranlarını sundu.

 

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/glava-gosudarstva-prinyal-veteranov-geologicheskoy-otrasli-kazahstana-2094222

 

 

 

 

REKLAM ALANI