Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Devlet başkanı, JSC “NC “Kazakhstan Temir Zholy” Yönetim Kurulu Başkanı Nurlan Sauranbayev’i kabul etti

Devlet başkanı, JSC “NC “Kazakhstan Temir Zholy” Yönetim Kurulu Başkanı Nurlan Sauranbayev’i kabul etti
01.02.2024
A+
A-

Olaylar

Akorda

Devlet başkanı, JSC “NC “Kazakhstan Temir Zholy” Yönetim Kurulu Başkanı Nurlan Sauranbayev’i kabul etti

1 Şubat 2024

 

 

 

Kassym-Jomart Tokayev’e, ulusal şirketin 2023 yılı faaliyetlerinin ana sonuçları ve önümüzdeki döneme ilişkin planlar hakkında bilgi verildi.

 

 

 

 

Nurlan Sauranbayev’in bildirdiği gibi, NC KTZ JSC’nin ana üretim göstergeleri son üç yılda büyüme gösterdi. 2023 yılında yük cirosu yüzde 7 artarak 270 milyar ton-kilometreye ulaştı. Transit trafik hacmi ise %18 artarak 27 milyon tonu aştı. Bunun sonucunda şirketin geliri geçen yıla göre %29,3 artarak 1,9 trilyon tengeye ulaştı. 2022 yılına göre 4 kat fazla olan 154 milyar tenge net kar elde edildi. Bunlar şirketin tarihsel olarak en iyi performansı.

 

 

 

Cumhurbaşkanına, Dostyk – Moyynty gibi büyük altyapı projelerinin uygulanması, Almatı istasyonunu bypass eden bir demiryolu bypass hattının inşası ve diğerleri hakkında bilgi verildi. Bugüne kadar 350 kilometreden fazla yol döşendi. Bu projelerin hayata geçmesi eyaletler arası bağlantı noktalarının kapasitesini artıracak.

 

 

 

Devlet başkanına, Çin’in en büyük lojistik merkezinde bulunan Xi’an kuru limanında bir kargo terminali inşaatının tamamlanması hakkında bilgi sunuldu. Ülkemiz yönünde istikrarlı kargo akışı sağlayacak ve Kazak ihracatçılarına yeni pazarlara erişim sağlayacak.

 

 

 

Dünyanın önde gelen şirketleri Huawei, Wabtec ve PSA ile birlikte Akıllı Demiryolu projesinin hayata geçirilmesi için çalışmalar sürüyor. Yeni çözümlerin sunulması demiryolu kapasitesini artıracak, yakıt tüketimini optimize edecek ve tren güvenliğini artıracak.

 

 

 

Toplantının ardından Devlet Başkanı, şirketin yatırım projelerini hayata geçirmenin önemine dikkat çekerek, ülkenin ulaşım ve transit potansiyelinin geliştirilmesine odaklandı.

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/glava-gosudarstva-prinyal-predsedatelya-pravleniya-ao-nk-kazakstan-temir-zholy-nurlana-sauranbaeva-112454

 

 

 

REKLAM ALANI