Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a LEGADDER’den teşekkür plaketi

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a LEGADDER’den teşekkür plaketi
29.11.2023
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a LEGADDER’den teşekkür plaketi

.2023

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Lider Eğitimcileri, Gönüllüleri ve Akademisyenleri Destekleme Derneği (LEGADDER), Erciyes Üniversitesi, Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) iş birliğinde “Cumhuriyetin 100. Yılında Geçmişten Geleceğe Eğitimi Okumak” temasıyla Uluslararası I. ESEP Eğitim Bilimleri ve Etkili Uygulamalar Kongresi’nde ülkemizi gönüllü olarak temsil eden eğitimcilerimizi kabul etti.

 

 

 

 

40
Shares
facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing button

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar kabuldeki konuşmasında, Kıbrıs Türk halkının eğitime büyük önem veren bir halk olduğunu belirterek, eğitime katkı koyan önemli isimlerin ülkemizde yetiştiğini söyledi.

“Yürütülen iş birliği çalışmaları, KKTC ve eğitim sistemimiz için temsiliyet anlamında büyük bir onurdur” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, milli ve manevi değerlerin önemine, şefkat ve sevgiyle genç nesilleri kazanmanın gerekliliğine işaret etti.

 

 

 

Kabulde, LEGADDER düzenleme kurulunda görev alan Nazmiye Hazar, LEGADDER Başkanı Gökhan Arıkan’ın, KKTC’nin Türkiye’de meydana gelen deprem sonrasında Hatay Bölgesi’nin yeniden yapılanması ve o bölgedeki halkın kalkınmasına moral ve motivasyon kaynağı olan kongreye katkılarına istinaden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a takdim ettiği teşekkür plaketini iletti.

 

 

Hazar, Türkiye ve KKTC’nin kardeş ülke olarak birlik ve beraberlik içinde olduğu bu platforma Kıbrıslı Türklerin destek vermesinin, Cumhurbaşkanımız gibi devlet büyüklerimizin de çağrı ve duyurularda destek sunmasının kongre ekibi tarafından takdirle karşılandığını söyledi.

Hazar ayrıca, Uluslararası Jürili Karma ve Kişisel Resim Sergi ile “Yöre Yöre Yüzyıllar Yaşa Türkiyem” temasıyla hazırlanan yöresel stantlarda da KKTC’yi temsil ettiklerini belirterek, “Kültürümüz, bayrağımız, değerlerimizle ilgili el sanatları ve kitaplarımızın yanı sıra yerel yemek lezzetlerimiz ve içeceklerimizin takdim edildiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tanıtım standı konuklar tarafından büyük ilgi görmüştür” dedi.

 

 

“Eğitimde Sürdürülebilirliğin Sağlanmasında STK’ların Rolü” adlı panelde de yer aldıklarını aktaran Hazar, “Ülkemizde yerel yönetim politikalarında belediye hizmetlerinin eğitimde sürdürülebilir kalkınma ve insan yatırımı ile ilgili yapılan yerel yönetim hizmetlerimizi bilimsel çerçevede kongre ortamındakilere paylaşmış olan öğretmenlerimiz sürdürülebilir kalkınma adına Türkiye ile kardeş okullar ve iş birliği projelerine de fırsat bulmuşturlar” dedi.

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatara-legadderden-tesekkur-plaketi-11759

 

 

 

REKLAM ALANI