Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Haberleşme Teknolojileri Zirvesi’ne katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Haberleşme Teknolojileri Zirvesi’ne katıldı
18.01.2024
A+
A-

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Haberleşme Teknolojileri Zirvesi’ne katıldı

.2024

 

 

 

“İletişim sektörü, mevcut izolasyon ve kısıtlamalardan etkilenmeyecek yegâne sektör”

 

 

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, iletişim sektörünün, mevcut izolasyonlar ve kısıtlamalardan etkilenmeyecek yegâne sektör olduğuna işaret ederek, bu alandaki başarının KKTC’nin gelişmesi ve dünyaya tanıtılmasında büyük önem arz ettiğini vurguladı.

 

 

Haberleşme Teknolojileri Zirvesi’ne katılarak konuşma yapan Cumhurbaşkanı Tatar, zirveyi düzenleyen sektörden paydaşlarına, sponsorlara ve etkinliğe katılanlara teşekkür ederek burada oluşan potansiyeli sonuna kadar değerlendirmek gerektiğini kaydetti.

 

 

Dünyada haberleşme teknolojileri alanında olağanüstü bir gelişim ve değişim olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Bu gelişmeleri benimseyip KKTC’de uygulayabilecek çok değerli insanlarımız olduğunu büyük mutlulukla görüyorum” dedi.

 

 

Teknoloji sayesinde dünyanın gittikçe daha da küçüldüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, dünyayla bağların güçlendirilmesi için iletişimin devamının önemli olduğunu kaydetti.

 

 

Yaratıcılık, inovasyon ve gerekli altyapıyla bu sektörde büyük işler başarmanın mümkün olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, üniversite mezunu gençlerin potansiyelini de değerlendirerek bu alanda önemli işler yapılabileceğini anlattı.

 

 

Bu sektörde yenilikler yaratmanın hem KKTC refahına, hem de tanıtımına katkı koyacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, bunun hem ekonomik, hem siyasi bir adım olduğunu ifade etti.

 

 

KKTC devletinin ve hükümetin konuyla ilgili yasaları daha önce Meclis’ten geçirdiğini anımsatan Cumhurbaşkanı Tatar, gerekli olması halinde yasalarda tadilatlar da yapılabileceğini söyledi.

 

 

Önemli olanın, birlik beraberlik içinde ülkeye hizmet etmek ve gelişen değişen dünyaya ayak uydurmak olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, bu anlamda zirveye katkı koyanları tebrik etti.

 

 

Konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Tatar, etkinlikteki stantları ziyaret ederek bilgi aldı.
Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-haberlesme-teknolojileri-zirvesine-katildi-11932

 

 

REKLAM ALANI