Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Güzelyurt bölgesinde bulunan Cypfruvex’i ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Güzelyurt bölgesinde bulunan Cypfruvex’i ziyaret etti.
13.01.2023
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Güzelyurt bölgesinde bulunan Cypfruvex’i ziyaret etti.

“Geleceğimize umutla bakabilmek adına toprağımıza, ağaçlarımıza, ekonomik değerlerimize ve en önemlisi ise üretimimize sahip çıkalım”

 

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Güzelyurt bölgesinde bulunan Cypfruvex’i ziyaret etti.

Yaptığı konuşmada, Güzelyurt bölgesinde bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, önemli olanın altyapı, çevrenin korunması ve ihtiyaçların karşılanması olduğunu belirtti.
Cumhurbaşkanı Tatar, Güzelyurt’un gelişmesi, toprakların daha verimli bir şekilde kullanılması ve bölgede yaşayan insanlara üretim ile birlikte umut verilmesi için dikilecek olan yeni fidanların, oluşturulacak olan altyapının master planı çerçevesinde hazırlanması gerektiğini belirterek bunun fayda sağlayacağının altını çizdi.
Üreticilere ve sektöre, devletin kendi imkânları ile her zaman sahip çıkıldığının bilinci ile bölgenin potansiyelinin ciddi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Güzelyurt’ta yeni inşa edilmekte olan 100 bin ton kapasiteli Su Arıtma Tesisi’nin üretime kavuşturulacak olmasının ise mutluluk verici bir çalışma olduğunu vurguladı.
Güzelyurt’un, ülkenin en verimli bölgelerinden biri olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar bölgenin, narenciye başta olmak üzere birçok zirai ürün yetiştiriciliği için uygun olduğunu, üniversite ve turizm potansiyelinin de yüksek olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tatar sözlerine şöyle devam etti; “Verimlilik demek, üretim demek; üretim demek, refah demek. Bu sloganla yola çıkıldığı zaman, arıtma tesisine ek olarak Geçitköy Barajı’ndan aktarılacak olan suyun bölgeyle buluşmasının ardından özellikle tarımın karşılaştığı tuzlanma problemine çözüm bulunacağı bir gerçektir.
KKTC’de üreticilere verilen desteğin artarak devam etmesi ise elzemdir. Üreticilerin ülke ekonomisine vereceği desteğin artması, KKTC’nin kalkınarak yoluna devam edeceğinin bir işareti olacaktır.”

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-guzelyurt-bolgesinde-bulunan-cypfruvexi-ziyaret-etti-10594

 

 

REKLAM ALANI