Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Birkan Uzun anısına düzenlenen Zirve Koşusu’nda dereceye girenlere madalyalarını verdi

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Birkan Uzun anısına düzenlenen Zirve Koşusu’nda dereceye girenlere madalyalarını verdi
09.05.2022
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Birkan Uzun anısına düzenlenen Zirve Koşusu’nda dereceye girenlere madalyalarını verdi

“Birkan’ımız, yüreğimizde taht kurarak gençlerin geleceğe umutla bakabilmesi için örnek olmuştur”

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Birkan Uzun anısına Geçitkale Mersinlik parkurunda düzenlenen Birkan Uzun Zirve Koşusu’nda dereceye girenlere madalyalarını verdi.

Cumhurbaşkanı Tatar burada yaptığı konuşmada, Birkan Uzun’un zamansız şekilde aramızdan ayrılışının büyük bir kayıp olduğunu ve bu kaybın acısını paylaştığını ifade ederek Birkan Uzun’un dünyanın 7 kıtasının 7 zirvesine tırmanarak KKTC bayrağını dalgalandırma hedefiyle yola çıkan genç bir sporcu olduğunu anımsattı. Uzun’un 5. kıta olan Antarktika’da son olarak KKTC bayrağını dalgalandırdığını belirten Cumhurbaşkanı Tatar, “O zirvede yaptığı konuşma ile hepimizin yüreğinde taht kurmuş ve gençlerin geleceğe büyük umutla bakabilmesi için örnek olmuştur” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Birkan Uzun’u bir kez daha rahmetle andı; tüm ailesine ve sevenlerine başsağlığı diledi.

“Birkan Uzun isminin yaşatılması hepimizin görevi”

Cumhurbaşkanı Tatar, Birkan Uzun isminin yaşatılmasının hepimizin hedefi ve görevi olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Birkan Uzun’u anmak amacıyla zirveye tırmanma koşu yarışına katılanlara teşekkür ederek etkinliğin geleneksel hale gelmesi temennisinde bulundu ve yarışta dereceye girenlere madalyalarını verdi.

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-birkan-uzun-anisina-duzenlenen-zirve-kosusunda-dereceye-9741

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI