Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Barış Harekâtı’nın ikinci safhasının 48. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Barış Harekâtı’nın ikinci safhasının 48. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı
15.08.2022
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Barış Harekâtı’nın ikinci safhasının 48. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı

“Vatanımızdan, egemenliğimizden, devletimizden asla vazgeçmeyeceğiz”

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar yayımladığı mesajda şunları kaydetti:

“Anavatan Türkiye, uluslararası antlaşmalardan kaynaklanan garantörlük hakkını kullanarak 20 Temmuz 1974 sabahı başlattığı Mutlu Barış Harekâtı’nın ikinci safhasını 14 Ağustos günü gerçekleştirerek Kıbrıs Türkü’nün yıllar boyu süren esaretini sona erdirmiş, Kıbrıs’ta sınırlar yeniden çizilerek halkımız özgürlüğe ulaşmıştır.
Dönemin Türkiye Başbakanı, nam-ı diğer Karaoğlan, rahmetli Bülent Ecevit’in 20 Temmuz günü ifade ettiği gibi, Barış Harekâtı, sadece adadaki Türklere değil, Rumlara da barış ve huzur getirmiştir.

Özgür, egemen devletimize ulaşana kadar, yaşadığımız dönemlerin her safhasında, halkımızın büyük fedakârlığı ve direnişi vardır.

Mücahitlerimiz ile Mehmetçikler’imiz kucak kucağa bu topraklarda yatmaktadır. Vatanımız ve devletimiz, bize aziz şehitlerimizin emanetidir. Bu emaneti asla ayaklar altında çiğnetmeyecek, koruyup daha da yücelteceğiz. Vatanımızdan, egemenliğimizden, devletimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Bu, gelecek kuşaklara, evlatlarımıza karşı en büyük sorumluluğumuzdur.

Tüm şehitleri rahmetle anarken, gazilerimize en içten şükranlarımı sunuyorum.”

Kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-baris-harekatinin-ikinci-safhasinin-48-yil-donumu-10107

 

 

 

REKLAM ALANI