Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

CEVDET YILDIRIM `DAN GAZİANTEP’E GAZİLİK UNVANI VERİLİŞİNİN 101. YIL DÖNÜMÜ MESAJI

CEVDET YILDIRIM `DAN GAZİANTEP’E GAZİLİK UNVANI VERİLİŞİNİN 101. YIL DÖNÜMÜ MESAJI
08.02.2022
A+
A-

Cemax Group Yönetim Kurulu Başkanı Gaziantepli İş Adamı Cevdet Yıldırım, Gaziantep’e “Gazilik” unvanının verilişinin 101. yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

Yıldırım mesajında, İstiklal Mücadele’sinin sembol şehirlerinden Gaziantep’e, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazilik unvanı verilişinin 101. yıl dönümü onurla yaşadıklarını belirtti.

Ülkenin tam bağımsızlık yolundaki ilerleyişinde, Gaziantep’in destansı mücadelesinin Anadolu’nun diğer şehirlerine moral ve ilham kaynağı olduğuna dikkati çeken Yıldırım , şunları kaydetti:

“Şahinbeyler, Şehitkâmiller, Karayılanlar ve nice isimsiz kahramanlar işgalciler karşısına iman dolu, korkusuz yürekleriyle dikilmiş, nüfusunun dörtte biri şehit düşen şehrimizi düşman çizmelerine çiğnetmemiştir. Kuvayı milliye ruhuyla unutulmaz bir istiklal mücadelesi veren Antep halkı, kanları ve canları pahasına vatanlarını savunarak Kurtuluş Savaşı’mızın unutulmaz zaferlerinden birini bizlere miras bırakırken, şehrimize de Gazilik unvanını kazandırmıştır. Bu unvanı, büyük bir onur, vakar ve sorumlulukla taşımaya ve tarihimize yön veren değerlerimiz üzerinde titremeye devam edeceğiz.

Bu duygularla, Gaziantep’imize Gazilik unvanı verilişinin 101. yıl dönümünü coşkuyla kutluyor, canlarını ortaya koyarak bu aziz şehri düşman işgalinden kurtaran 6 bin 317 kahraman şehidimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI