Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

“Bugün millî menfaatlerini her zeminde korkusuzca savunan diplomasisi etkili bir Türkiye var”

“Bugün millî menfaatlerini her zeminde korkusuzca savunan diplomasisi etkili bir Türkiye var”
15.08.2022
A+
A-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Bugün millî menfaatlerini her zeminde korkusuzca savunan diplomasisi etkili bir Türkiye var”
15.08.2022

 

 

 

 

Yazdır Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

 

 

 

“Bugün millî menfaatlerini her zeminde korkusuzca savunan diplomasisi etkili bir Türkiye var”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Bugün millî menfaatlerini Birleşmiş Milletler ve NATO dâhil her zeminde korkusuzca savunan, netice alan diplomasisi etkili bir Türkiye var” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katılarak bir konuşma yaptı.

Konuşmasının başında, AK Parti’nin kuruluşunun 21’inci yıl dönümüne kavuşmanın haklı gururunu yaşadıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah bu akşam düzenleyeceğimiz geniş katılımlı bir toplantıyla, hem 21’inci yaşımızı kutlayacak hem de 21 yılın kısa bir değerlendirmesini yapacağız” dedi.

“BİZİ BİZ YAPAN KADİM PRENSİPLERDEN TAVİZ VERMEDEN YOLCULUĞUMUZU SÜRDÜRDÜK”

Toplantıda Türkiye’nin geleceğine dair hedeflerini, ideallerini bir kez daha milletle paylaşma imkânı bulacaklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AK Parti olarak 21 sene önce milletimizin umudu olarak kurulmuş, kutlu bir davanın günümüzdeki temsilcileri olarak yola revan olmuştuk. Hamdolsun aradan geçen süre zarfında kurucu değerlerimizden, bizi biz yapan kadim prensiplerden taviz vermeden yolculuğumuzu sürdürdük” şeklinde konuştu.

“Elini vicdanına koyan herkes kabul edecektir ki; bugünün Türkiye’si; 21 yıl öncesine göre daha demokratik, daha özgür, fırsat eşitliğinin olduğu bir Türkiye’dir” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün 2002’ye göre daha huzurluyuz, daha müreffeh bir Türkiye var. Bugün millî menfaatlerini Birleşmiş Milletler ve NATO dâhil her zeminde korkusuzca savunan, netice alan diplomasisi etkili bir Türkiye var. Bugün kendi kendine çıkardığı krizler içinde boğulan değil, en zor şartlarda dahi büyümesini sürdürerek herkesin önüne geçen bir Türkiye var. Bugün IMF kapılarında borç dilenen değil, kalkınma ve insani yardımlarda dünyaya örnek olan, örnek gösterilen bir Türkiye var. Bugün, kendi millî güvenliği için yurt içinde ve dışında hiç kimsenin icazetini aramadan operasyon düzenleyen, ordusu güçlü bir Türkiye var. Bugün eğitimden enerjiye, ulaştırmadan sağlığa, savunma sanayinden, teknolojiye her alanda tarih yazan, destan yazan, gıptayla takip edilen bir Türkiye var.”

 

Tüm Haberler

kaynak:https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/139091/-bugun-mill-menfaatlerini-her-zeminde-korkusuzca-savunan-diplomasisi-etkili-bir-turkiye-var-

 

 

 

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI