Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır °C

“Bizim ayrımız gayrımız yoktur. Aynı milletten, aynı soydan geliyoruz

“Bizim ayrımız gayrımız yoktur. Aynı milletten, aynı soydan geliyoruz
05.11.2021
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar kabuldeki konuşmasında, Silifke’nin Kıbrıs adasına coğrafik olarak yakınlığına değinerek, Silifke’den KKTC’ye yerleşenlerin de bulunduğunu, aramızda bir gönül bağının olduğunu dile getirdi.

“Bizim ayrımız gayrımız yoktur. Aynı milletten, aynı soydan geliyoruz. Kültürümüz ve geleneklerimiz aynıdır” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, Mavi Vatan’da, Doğu Akdeniz’de ekonomik mücadelede birlikte olduğumuzu kaydetti.
Silifke Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Kıbrıs Türk Ticaret Odası ile yürüttüğü çalışmaları takdir ettiğini ve yararlı bulduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar; “Tecrübenizle, Türkiye’nin büyük pazarında yaptığınız birtakım üretsel faaliyetler bizde de yansıma bulmaktadır” dedi.
İthalatımızın büyük bir kısmının Türkiye’den geldiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar; karşılıklı bağlantılar, temaslar ve fikir alışverişlerinin, teknolojinin gelişmesinden de faydalanarak artırılmasının ve geliştirilmesinin önemini vurguladı.

3. Liderlik Akademisi’nin, bu yıl KKTC’de gerçekleşeceğini belirten Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, Cumhurbaşkanı Tatar’ı yapılacak etkinliğe davet etti ve odanın yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-nurettin-kaynar-baskanligindaki-silifke-ticaret-ve-sanayi-9010

REKLAM ALANI